«Прикарпаття» - «Волинь» - 1:2. Післямова

«Прикарпаття» - «Волинь» - 1:2. Післямова

 Андрій ТЛУМАК, головний тренер "Волині":
- Дуже приємно, звичайно, перемагати. Дуже приємно, ще й коли вирішальний гол забили на останній хвилині. Гра була, реально, така як справжнє дербі, билися на кожному клаптику поля. Хочеться одне тільки сказати, що дуже виросла Перша ліга. Куди б ти не їхав, прохідних матчів немає, особливо тут у Франківську, це сто відсотків. Єдиний момент, це така крапля негативу – це про ваш газон можу сказати. Тому, що вже все-таки рівень футболу виріс в Першій лізі, і більше команд грає в хороший футбол. Ну і, в принципі, ваша команда коли була в нас, дуже хороший футбол показала. А тут, на тому полі важко показувати якийсь комбінаційний футбол, тому що м’яч стрибає.

Це єдиний момент, а так ваша команда бойова. Дуже великий респект за те, що ви зробили такий український "Атлетико", що грають тільки всі свої з вашого регіону. Я, чесно, в дуже великому захваті від того, що хлопці свої, так б’ються, так грають. Тренер працює, молодець. Я думаю, що все буде добре. Якщо ще тільки добавляться футбольні поля, щоб діти могли десь тренуватись – не на синтетиці, а на зеленому полі. А так, дуже дякую за гру, дуже дякую за результат своїм хлопцям, тому все добре.

- "Волинь" доволі швидко пропустила перший м’яч, і, взагалі, "Прикарпаття" в першій частині гри виглядало гостріше. Чого не вистачало Вашій команді?
- Я не можу сказати чого не вистачало… Пропустили, так, швидкий гол зі стандарту. Ми знаємо, що ваша команда добре виконує стандарти, дуже добре захищається, але ми так само забили перший зі стандарту. Так що, все нормально. Це є футбол. Якщо не будуть пропускати чи забивати, не буде цікаво, люди не будуть ходити. Так само хочу подякувати вашим глядачам. Дуже приємно грати на заповнених стадіонах.

- Кого б Ви відзначили у складі своєї команди і в складі суперника.
- Хочу відзначити свою всю команду. Про суперника не буду говорити. У вас є свій тренер, який буде відзначати свою команду. А я можу відзначити всіх, хто виходив на футбольне поле. Молодці. Респект!

- "Волинь" здобула вже восьму поспіль перемогу. Чи сподівалися Ви на таку успішну серію?
Ми одразу на початках налаштовувалися взяти той хід, який ми брали минулого року. Тому що минулоріч ми почали сезон з п’яти перемог і жодного пропущеного м’яча не було, тож ми думали, що так само пройдемо і цей відрізок часу. Однак, вийшло, як вийшло. Десь нас вибили з колії ті перехідні матчі, і ми на початку дещо забуксували. Пізніше домовились з хлопцями, що граємо від гри до гри. Ось є гра, і ми на неї налаштовуємось, до неї йдемо, а там - вже як буде. В принципі ,воно так вдається. Слава Богу, що є вісім перемог.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Найобразливіше, що наші футболісти дуже старались. Шкода, що Барчук не забив гол. Це футбол. Ми будемо рухатись вперед! Шкода, що є такий Балакін, який тиждень тому судить матч "Шахтар" - "Динамо", а зараз судить "Прикарпаття" - "Волинь". Це арбітр ФІФА… Всі Ви все прекрасно бачили, тут непотрібно робити коментарів.

Команда, яка ставить завдання потрапити в Прем'єр-Лігу, повинна бути на голову сильнішою від усіх інших, щоб виходити в УПЛ. Сьогодні я не побачив, за рахунок чого "Волинь" може бути в Прем'єр-Лізі. Так, вони нас перемогли, я вітаю команду "Волинь", але наша команда не програла по грі. Наша команда боролася, і шкода мені, в першу чергу, наших хлопців, бо дуже багато травм, вони билися як леви. Шкода наших вболівальників, які підтримували. Хоча наші ультрас палили фаєри, стріляли. Це подобається і футболістам, і вболівальникам, але є закони футбольні, є штрафи футбольні. Хотілось, щоб команда і вболівальники були разом і не робили ту шкоду. Тому, що нам потрібен 12-ий гравець, нам потрібна підтримка. Ще чемпіонат не завершився. Це так, до слова...

- Кого можете відзначити у складі своєї команди, адже перед грою і під час самого матчу виникли певні кадрові проблеми?
- Я би всю команду відзначив. Насамперед, я би відзначив Івана Пастуха, який зіграв свою першу гру грав у чемпіонаті. У нього не було досвіду виступів в Першій лізі, і він справився зі своїм завданням. Адже Бочкур отримав червону картку і пропускав гру, плюс Бойко зламався, і у нас не було правого захисника і правого центрального захисника. Принаймні, Борисевич і Пастух справилися. Хоча, коли Борисевич вивихнув палець, ми були змушені ставити Оринчака, який не грав ніколи в захисті, можливо, грав на початку своєї кар’єри, і він також справився як правий захисник.

Загалом, вся команда старалася, билася. Мені подобається, коли є така самовіддача. Думаю, що і вболівальникам подобається такий градус гри, коли футболісти боряться за кожен клаптик футбольного поля. Шкода, що не забили другий гол, мали шанси Барчук і Шпирка. Забили б ми першими, ми б перемогли. Але так сталося, що в кінці ми пропустили.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.