Прикарпаття вдало стартувало на Кубку Підгір'я 2018

Прикарпаття вдало стартувало на Кубку Підгір'я 2018

Сьогодні 10 березня в Івано-Франківську на "Хет-трик арені" розпочався ювілейний 25 за ліком передсезонний турнір "Кубок Підгір'я". Цьогоріч його учасниками є 12 команда, серед яких і Команда Рідного Краю - МФК "Прикарпаття".

В матчі відкритті турніру підопічні Володимира Ковалюка зустрічалися з "Тепловиком ДЮСШ-3", який виступає в обласному чемпіонаті. Поєдинок пройшов за ігрової та територіальної переваги більш досвідчених професіоналів, які зусиллями Ігора Худобяка забили по одному м'ячу в кожному з таймів.

У складі суперників можна відзначити удар екс-гравця нашої команди Андрія Слободяна, який взяла на себе хрестовина воріт молодого голкіпера Романа Сердюка, що в другому таймі працював на останньому рубежі Команди Рідного Краю. 

Склад "Прикарпаття": Вульчин, Ковальчук, Яневич, Данищук, Бочкур, Вацеба, Дербах, Боришкеич, Конкольняк, Януш, Худобяк

На заміну виходили: Сердюк, Прошак, Француз, Бойко, Геник, Борисевич, Дитко, Оринчак, Кузьмин

Голи: Худобяк, 28; 80

Цікаво, що згідно статистичної довідки підготованої організатором традиційного турніру Івано-Франківською обласною федерацією футболу за 24 попередні роки "Прикарпаття" лише одного разу зуміло стати переможцем змагань. Було це в 2008 році, коли івано-франківці у фіналі здолали "Цементник" з Ямниці з рахунком 2:1. Ще двічі - в дебютному 1994 та 2010 роках прикарпатці поступалися у фіналі турніру, а в 1995, 1996 та 2009 роках були його бронзовими призерами. 

Також слід звернути увагу, що автор дублю в сьогоднішньому матчі Ігор Худобяка тричі ставав кращим бомбардиром "Кубку Підгір'я". В 2008 та 2009 роках у складі івано-франківської команди, а в 2013 в якості гравця ФК "Гал-Вапно-Енергтик" з Галича. Капітан Команди Рідного Краю Володимир Боришкевич в 2016 році став кращим півзахисником турніру, виступаючи за команду з Брошнева. Також в різні роки кращими за апплуа на Кубку Підгір'я були сьогоднішній тренер голкіперів МФК "Прикарпаття" Олег Рипан (2003 рік) та помічник головного тренера Зеновій Василів (2009).

Свій наступний поєдинок на цьогорічному турнірі івано-франківці проведуть у вівторок 13 березня, суперником професіоналів стане ФК "Козацький острів" з Тисменецького р.-ну, а 15 березня підопічні Володимира Ковалюка зустрінуться з одним із лідерів обласного футболу "Карпатами" з Брошнів-Осади.