«Прикарпаття» приступило до тренувань невеликими групами

«Прикарпаття» приступило до тренувань невеликими групами

11 травня відбулася робоча нарада керівництва і тренерського штабу МФК "Прикарпаття", на якій були розглянуті варіанти можливості відновлення навчально-тренувального процесу команди з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог та медичних рекомендацій, направлених на боротьбу з розповсюдженням COVID-19.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня представниками УАФ, УПЛ, ПФЛ та всеукраїнської профспілки "Футбол України" був розроблений медичний протокол для відновлення тренувань згідно відповідних рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Однак виконати їх у повному обсязі клуб не в змозі, оскільки в нашому місті діє лише одна лабораторія, яка проводить ПЛР-тестування. А загалом Івано-Франківська область входить до трійки лідерів в Украіні за рівнем захворюваності на коронавірус і смертності від COVID-19. На сьогоднішній день на Прикарпатті з підозрами на захворювання є майже 4000 людей, а кількість самих тестів - обмежена. Ізолювати ж футболістів на період виконання тестів також не є можливим.

Тим часом, під час вимушеної паузи у період карантину гравці Команди рідного краю підтримують свою фізичну форму дистанційно - в індивідуальному режимі, відповідно до графіку, розробленого тренерським штабом. А 12-го травня після майже двомісячної перерви "Прикарпаття" поновило тренування на футбольному полі - у невеликих групах по кілька гравців, дотримуючись усіх протиепідеміологічних заходів. Повноцінний навчально-тренувальний процес команда зможе розпочати лише тоді, коли пік захворюваності в Івано-Франківську та області піде на спад.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.