«Прикарпаття»: підсумки першої частини сезону 2018/19 (голи)

«Прикарпаття»: підсумки першої частини сезону 2018/19 (голи)

Продовжуємо аналізувати підсумки літньо-осінньої частини сезону за участі "Прикарпаття". Цього разу мова піде про м'ячі - як забиті, так і пропущені. У 18 зіграних матчах (17 у чемпіонаті та 1 в Кубку України) івано-франківська команда забила суперникам 22 голи, натомість пропустила у власні ворота на один більше - 23. Примітно, що у кожному поєдинку були зафіксовані взяття воріт.

Мінімальні шість поразок і три перемоги
У дев'яти іграх все вирішив один забитий м'яч. Шість разів підопічні Володимира Ковалюка поступилися з рахунком 0:1 (чотири рази вдома і двічі - на виїзді). Єдиний гол, що приніс перемогу "зелено-жовтим", був забитий у трьох матчах: з "Інгульцем" у гостях і вдома - з "Рухом" та "Агробізнесом". Відзначимо, що перший історичний гол "Прикарпаття" після повернення у Першу лігу прямим ударом із штрафного забив Ярослав Конкольняк, однак згодом у протоколі матчу цей м'яч записали як автогол Олександра Кучеренка ("Інгулець").

Пенальті: один проти п'яти
У ворота івано-франківців було призначено п'ять 11-метрових ударів, чотири з яких реалізовано. У виїзній грі з "Миколаєвом" (0:1) голкіпер Андрій Новак ногою парирував пенальті. В інших чотирьох випадках суперники "Прикарпаття" забивали з "точки" усім трьом нашим воротарям - Остапу Вульчину (1 тур - "Балкани", 13 тур - "Дніпро-1"), Андрію Новаку (8 тур - "Зірка"), Івану Піцану (11 тур - "Волинь"). Натомість у домашньому матчі з "Агробізнесом" за рахунку 0:0 молодий нападник Команди рідного краю Роман Дитко з 11-метрової позначки пробив вище воріт.

"Нефартові" компенсовані хвилини
Цікаво, що 15 своїх голів івано-франківська команда забивала у першому таймі, а після перерви - всього сім м'ячів. Тоді як у власні ворота "зелено-жовті" пропускали: 10 голів у першому таймі і 13 - у другому. З компенсованим часом до першої половини зустрічі є певний паритет: на гол "Авангарду" на 45+3 хвилині Роман Барчук забив "Сумам" на другій доданій хвилині перед самою перервою. А от у компенсований до других таймів час "Прикарпаття" пропускало аж чотири рази, втративши і нічийні підсумки, і переможний рахунок. Вдома господарі мінімально програли "Колосу" та "Оболонь Бровару" (0:1), а у гостях вирішальні м'ячі бути забиті на 90+5 хвилині - "Гірник-Спорт" (2:2) і "Дніпро-1" (1:2).

Розгромні рахунки - лише вдома
Найбільше забитих м'ячів вболівальники побачили у поєдинку 8-го туру "Прикарпаття" - "Зірка", що завершився розгромною перемогою господарів - 7:1. П'ять з семи голів на рахунку двох гравців - Романа Дитка, який оформив свій перший хет-трик, та Ярослава Конкольняка, що відзначився "дублем". Також двічі в одному матчі забивали Роман Дитко (7 тур, "Гірник-Спорт") і Богдан Оринчак (17 тур, "Інгулець"). П'ять голів було забито у грі "Балкани" - "Прикарпаття" (3:2), а найбільша "суха" перемога івано-франківців зафіксована у домашньому матчі з "Інгульцем" (4:0).

Двічі найкращий - Роман Дитко
Авторами забитих м'ячів у першій частині сезону стали шестеро футболістів Команди рідного краю. Кращі бомбардири - Роман Дитко та Богдан Оринчак - забили по 5 голів. Причому, якщо Дитко це зробив у двох поспіль матчах вересня, то Оринчак свої чотири м'ячі забив у листопаді, ставши кращим гравцем місяця за версією ПФЛ. Ще троє гравців "Прикарпаття" - Ярослав Конкольняк, Василь Цюцюра і Роман Барчук - мають в активі по три голи. Центральний захисник Василь Француз забив двічі після навісів з кутових, а ще одне взяття воріт записали як автогол.

Серед найкращих асистентів двоє - Дитко і Конкольняк, на рахунку яких по 3 результативні передачі, а за системою "гол+пас" - знову найкращі цифри у Романа Дитка (5 голів + 3 асисти). Двічі співавторами забитих м'ячів стали - Оринчак і Барчук, по одному разу - Худобяк, Цюцюра, Француз і Ковальчук.

БОМБАРДИРИ, АСИСТЕНТИ

Голи: 5 - Дитко, Оринчак, 3 - Конкольняк, Цюцюра, Барчук, 2 - Француз,  1 - Кучеренко, автогол.

Гольові передачі: 3 - Дитко, Конкольняк, 2 - Оринчак, Барчук, 1 - Худобяк, Цюцюра, Француз, Ковальчук.

Гол+пас: 8 - Дитко (5+3), 7 - Оринчак (5+2), 6 - Конкольняк (3+3), 5 - Барчук (3+2), 4 - Цюцюра (3+1), 3 - Француз (2+1), 1 - Худобяк (0+1), Ковальчук (0+1).

Хет-трик: 1 - Дитко. Дублі: 1 - Дитко, Конкольняк, Оринчак.

 

Цифри і факти першолігового сезону. Перша частина
«Прикарпаття»: підсумки першої частини сезону 2018/19 (команда)