Прикарпаття - Нива - 2:0. Худобяк вирішує долю матчу

Прикарпаття - Нива - 2:0. Худобяк вирішує долю матчу

Футбол, Чемпіонат України, Друга Ліга, Група А, 24 тур

27.04.18, м. Івано-Франківськ, стадіон Рух, 2 500 глядачів

"Прикарпаття" (Івано-Франківськ) - "Нива" (Тернопіль) - 2:0 (1:0)

Голи: Худобяк, 34; 90.

Прикарпаття: Вульчин, Данищук, Бочкур, Ковальчук, Яневич (Француз, 46), Януш, Борисевич (Дербах, 46), Бойко (Геник, 79), Конкольняк (Кузьмин, 59), Дитко (Оринчак, 46), Худобяк

Нива: Механів, Мороз (Андрєєв, 57), Пікуль, Дугієнко, Кохман, Герт, Вонс, Слоневський (Литовченко, 74), Кривий (Гапончук, 55 (Авдалян, 69), Гатала (Капелян, 74), Апанчук

Попередження: Ковальчук, 15; Борисевич, 41; Француз, 80 - Пікуль, 32; Герт, 50

За доброю традицією, що останнім часом склалася в Івано-Франківську гравців обох команд вивели на поле МЦС "Рух" дітки учасників АТО. Як одні так й інші були одягнуті в футболки з символікою "Учасник АТО - Герой України".

Сама гра розпочалася за доволі рівної боротьби в центрі поля за певної ігрової та територіальної переваги господарів. Щоправда перший посправжньому небезпечний момент виник на 13 хвилині іля воріт Вульчина, але Остап справився з підступним ударом Слоневськог після контратаки лівим флангом. Ще за кілька хвилин необов'язкову жовту картку отримав Петро Ковальчук.

Блище до середини першого тайму "Прикарпаття" почало грати активніше. Гравці Івано-Франківської команди раз-по-раз віддавали передачі в напрямку Худобяка і це принесло свої результати. На 34 хвилині матчу Ігор поборовся з капітаном тернополян Пікулем та змусив останнього зіграти рукою метрів за 25 від воріт. Розбіг, удар і м'яч після потужного пострілу Халка затріпотів у сітці воріт Механіва.

Перший тайм завершився доволі спокійно, було видно, що футболісти вирішили відкласти вирішення питання про долю матчу на другу половину зустрічі. До слова в перерві поєдинку міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків провів нагородження команди збірної Західної України, яка стала переможцем Кубку Конференцій по футзалу, що 19020 квітня проходив в Києві. Тепер ці хлопчаки під керівництвом  тандему тренерів Іван Скіцко - Ярослав Ватаманюк предстравлятимуть Україну на міжнародому турнірі в Італії.

Друга половина матчу розпочалася з серії замін, які провів Володимир Ковалюк. Коуч Івано-Франківців відразу після перерви кинув у бій Дербаха, Француза та Оринчака. Саме останній, розмістившись на позиції правого вінгера постійно нагнітав ситуацію на своєму фланзі, що в решті решт і призвело до ще одного взяття воріт Худобяком в заключні хвилини матчу. Ігор став справжніи героєм зустрічі, зробивши дубль, здобувши перемогу для команди та вийшовши на перше місце в гонці бомбардирів Групи А Другої Ліги.

Також слід зазначити, що в складі тернополян в другій половині зустрічі на полі з'явився колишній гравцеь МФК "Прикарпаття" Дмитро Гапончук. Щоправда хавбек не зміг завершити поєдинок до кінця, отримавши пошкодження в одному з ігрових епізодів в середині другого тайму.

Свій наступний поєдинок МФК "Прикарпаття" проведе 6 травня в Чернівцях, наступний домашній поєдинок попередньо відбудеться 12 травня.  Суперник - ФК "Полісся" (Житомир).