«Прикарпаття» - «Металург». Анонс матчу 13-го туру

«Прикарпаття» - «Металург». Анонс матчу 13-го туру

У п'ятницю, 11 жовтня, івано-франківське "Прикарпаття" проведе свій черговий домашній поєдинок. У 13-му турі чемпіонату Першої ліги суперником Команди рідного краю стане запорізький "Металург". Початок матчу на стадіоні "Рух" о 18-й годині. Якщо винести за дужки технічну перемогу над "Авангардом", то цього сезону на рідній арені підопічні Володимира Ковалюка поки ніяк не можуть здобути повноцінні три очки.

Ще у п'ятому турі івано-франківці розійшлися миром з "Миколаєвом" (1:1), після чого зазнали трьох поспіль домашніх поразок. Виїзна перемога над "Агробізнесом" (2:1) перервала триматчеву програшну серію і дещо підняла настрій вболівальникам "Прикарпаття", які явно зачекалися на довгоочікувану звитягу своїх улюбленців у цьому сезоні. Небезпідставні сподівання шанувальники футболу покладають на найближчий матч проти аутсайдера чемпіонату. 

Наступні два суперники івано-франківців - "Металург" і "Черкащина" - є дебютантами Першої ліги і наразі перебувають у самому низу турнірної таблиці. В очному протистоянні новачків сильнішими були запоріжці (3:0), які на старті чемпіонату ще й зуміли відібрати очки у нинішнього лідера - "Оболоні Бровара" (3:3). А решту 10 матчів "Металург" програв, зумівши забили у них всього два м'ячі. Разом з "Черкащиною" у запоріжців найгірша різниця -16 і найменше з усіх - всього 8 забитих голів. Після останньої поразки від "Волині" (1:3) команду залишив вже екс-наставник Іван Богатир, тож надалі виконуючим обов’язки головного тренера буде Олексій Годін.

В новітній історії "Тепловик-Прикарпаття" у Другій лізі 2016/17 двічі "насухо" перемагав представника Запоріжжя - 3:0 на виїзді і 7:0 вдома. Тоді шість (!) із десяти м'ячів забив Ігор Худобяк (дубль+покер), який зараз відновлюється після травми. Щоправда, той ФК "Металург", який побив усі антирекорди, не має жодного відношення до п'ятничного суперника івано-франківців, окрім назви. Нинішній МФК "Металург" був заснований влітку 2017 року, отримав атестацію для участі у Другій лізі ПФЛ, де у сезоні 2018/19 фінішував другим у групі "Б". Доречі, абревіатура МФК розшифровується як "міський футбольний клуб" - так само як і у "Прикарпаття".

Чемпіонат України. Перша ліга. 13 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Металург» (Запоріжжя)
11 жовтня 2019 року. Івано-Франківськ, стадіон "Рух" - 18:00

Арбітр: О.Шандор (Львів). Асистенти арбітра: М.Кузьменко (Київ), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: С.Соботюк (Київ).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Що треба знати?
- в минулому турі Прикарпаття сенсаційно обіграло в гостях Агробізнес (2:1), а ось Металург програв удома Волині (1:3)
- якщо Прикарпаття «звільнило» головного тренера Агробізнесу Маркевича-молодшого, то Металург залишився без наставника сам - Богатир пішов, залишився в.о. головного тренера Годін
- Металург програв чотири матчі поспіль після перемоги в Черкасах
- суперники зустрічаються між собою вперше

Історичний баланс
У чемпіонатах і кубках України: -

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.