«Прикарпаття» - «Металург» - 2:1. Післямова

«Прикарпаття» - «Металург» - 2:1. Післямова

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Завжди, коли є перемога, є радість. В першу чергу – це вболівальники, в другу чергу, що хлопці розібралися, нарешті ми перемогли. Довго ми йшли до цього, щоб була перша повноцінна перемога в Івано-Франківську. Ніяк нам не вдавалося. Найбільше хотів би подякувати хлопцям за ту самовіддачу. У перерві я казав, що в нас будуть моменти, тільки їх треба реалізувати. Досить гарно відстояв воротар "Металурга", адже моголо бути не 2:1, а набагато більше. Наприкінці могли нас ще і "наказати". Один момент за весь другий тайм вони мали і цілком могли й зрівняти рахунок. Загалом, я задоволений тим, що футболісти зрозуміли, що ми хочемо від них. Думаю, що вболівальникам сподобалась гра. Вона вийшла такою "валідольною". Найголовніше - ми заробили три очки, бо нам треба виправляти турнірне становище. У нас залишилося ще чотири домашні матчі в цьому році. Потрібно набрати якомога більше очок, щоб спокійно піти на зимову перерву і готуватися до весняної частини.

- У Вас в команді якщо не дискваліфіковані, то травмовані. Яка ситуація з лазаретом "Прикарпаття"?
- Радульський травмувся у грі з "Агробізнесом" і не міг готуватися, у Боришкевича була мікротравма. Відновлюється Худобяк, приступив до тренувань у загальній грі Данищук. Загалом я задоволений, що в заявку вже можна вписати 23 гравців. Раніше того не було. У нас було багато тих, хто через картки пропускав, хто травму отримував, і не було такого оптимального складу. Зараз попереду є Барчук, є Цюцюра. Нам не вистачало цих футболістів на початку чемпіонату, адже Барчук отримав червону карточку і п’ять ігор пропускав. Цюцюра був довший час травмований, тепер набирає оптимальну форму. Я дуже радий, що вони зараз в стартовому складі. Бачите, що вони стараються, б’ються, ще б хотілось, щоб більше голів забивали. Моменти є, але трохи не вистачило фарту у нас, щоб закрити цю гру.

Мені сподобалась команда "Металуг" із Запоріжжя. Хлопці молоді, особливо лівий півзахисник, дуже з хорошою швидкістю. Я думаю, якщо ця команда збережеться, і вони "обкатаються" в Першій лізі, адже зрозуміло, що їм важко підніматись в турнірній таблиці з останнього місця. Але це футбол. Головне, що вболівальникам сподобалось. Якщо після гри вболівальники вигукують "молодці", плескають, то і ми всі задоволені. Маю на увазі тренерський склад, команду, бо ми всі граємо для них. Щось у нас виходить, щось - ні. Однак основне, що люди пішли зі стадіону задоволені.

- Скажіть, будь ласка, чи психологічно вже легше гравцям і Вам?
- Я це говорив раніше, коли піля гри з "Металістом" мені таке ж питання задавали… Зрозуміло, коли виграєш, то вже й гравцям легше. І впевненість є, і вже немає тих розмов, що тренера то знімають, то не знімають, виграють чи програють… Головне, щоб ми зараз заспокоїлись, працювали і набирали очки. Я завжди вірю в нашу команду. Наша команда – напевне унікальна в Україні, тому що ми граємо тільки місцевими футболістами. Вона має такий характер, що буде битися, буде старатися. Щось буде виходити, маю на увазі в майстерності, щось – ні. Але той прикарпатський дух, як я завжди кажу, мені подобається і я люблю, коли футболісти віддаються на сто відсотків. Так як сьогодні, ми показали, хлопці старалися, особливо другий тайм і досягли позитивного результату. Думаю, що зараз психологічно і футболістам, і нам тренерам вже трохи буде легше.

Олексій ГОДІН, в.о. головного тренера "Металурга":
- Вітаємо Вас з дебютом, але він не вийшов повноцінним, як Вам того хотілося. Які враження від сьогоднішнього матчу в Івано-Франківську?
- Як для дебютного, звичайно, хотілося трохи більшого, хоча б нічиєї. І, в принципі, до видалення у нас були моменти для перемоги, щоб її завоювати. Почали непогано, але пропустили швидкий гол, коли на підборі гравець залишився один і не дограли цей момент. Потім гра трохи вирівнялася. У "Прикарпаття" основні і небезпечні моменти були зі стандартів: небезпечні кутові і штрафні. Під кінець тайму, ніби гра вирівнялася, забили непоганий м'яч. Черній відзначився, який довго не забивав вже скільки, але йому колись треба було забити цей м'яч.

У другому таймі у Разуваєва був непоганий момент, він міг забити, але прийняв рішення брати під себе. Та щось не вийшло, послизнувся, тут поле таке. Видалення зіграло з нами злий жарт: довелось відійти назад, і "Прикарпаття" почало нагнітати, було чимало подач з флангів. Зрештою, ми побоювалися цього тиску. Пропустили м'яч. Зрівняти важко було, вдесятьох намагалися щось змінити. Наприкінці був хороший момент, але ми його не реалізували.

- Ви не так давно завершили футбольну кар’єру, а сьогодні дебютували в тренерському амплуа. Які завдання будуть стояти перед командою і якою бачите гру своїх підопічних?
- Яким буде напрямок? Хочеться перемог, хотілось би, звичайно, виграти. Домашня гра, глядачі прийдуть, потрібно щось більше - не нічия, а перемога. Зараз у нас випало двоє людей. Той же Кулинич - видалення, плюс Разуваєв - у нього четверта жовта, здається, наскільки я знаю. У нас один гравець захворів, але зараз одужає – додасться. Потрібні перемоги. Ось і все. Зараз якість футболу може навіть відійти на другий план. Подивимося, як будуть розвиватися події далі. Щось будемо змінювати, пробувати. Робиться акцент на якісь моменти, те, чого нам може десь не вистачало. І, головне, чітко зіграти в обороні. Впринципі, сьогодні десь виходило, однак пропустили голи.

- Ваша команда – одна з дебютантів Першої ліги. Є велика різниця між Другою і Першою лігами?
- Різниця дуже відчутна. Тут все за принципом самовіддачі і якості футболістів. Те, що ми готувалися до Другої ліги – це одне, але оскільки нам довелося грати в Першій, потрібно було перелаштовуватися. Розпочали невдало. Першу гру зіграли 3-3 з "Оболонню", але пішов якийсь як провал. Одна гра, друга, третя, четверта... якась яма пішла, з неї важко вилізти. Щоб з неї вилізти, потрібна перемога, переломний момент. Стараємось, але чогось не вистачає.

- Скажіть, кого б Ви виділили зі своєї команди сьогодні, окрім воротаря?
- Воротар сьогодні зіграв просто чудово, а когось окремо не хотілось би виділяти. Гра вийшла важка. Щодо самовіддачі, то тут взагалі питань немає. Всі старалися, всі билися. Але ось такі моменти: там не дограв, там трохи не добіг... Дрібниць, як кажуть, у футболі не буває, тому все й вилилося у пропущені м'ячі.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.