«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт». Анонс матчу 16-го туру

«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт». Анонс матчу 16-го туру

У понеділок, 30 листопада, "Прикарпаття" зіграє свій завершальний матч у 2020-му році. В рамках 16-го туру Першої ліги івано-франківці прийматимуть четверту команду чемпіонату - "Гірник-Спорт". Початок матчу на стадіоні "Рух" о 14-й годині.

Саме проти команди із Горішніх Плавнів прикарпатці завершували минулий сезон, вигравши у гостях 4:2, і мали б розпочинати новий - також у гостях. Однак через перші захворювання на COVID-19 у стані кількох клубів, три матчі стартового туру було перенесено на пізніший термін. А загалом у літньо-осінній частині Першої ліги через спалахи коронавірусу не було зіграно аж 13 поєдинків, які доведеться догравати вже навесні.

У 13-му турі "Прикарпаття" вперше перемогло на домашній арені, а наступні два тури підопічні Руслана Мостового були змушені пропустити через несподівані результати ПЛР-тестів. Натомість "Гірник-Спорт" свої  три останні матчі програв - вдома "Поліссю" (0:2) та "Оболоні" (2:3) і на виїзді "Вересу" (0:3) - і одразу ж опинився поза межами трійки лідерів.

Між собою суперники вже грали 4 рази, і тут статистика на боці "Прикарпаття", яке здобуло три перемоги і одну нічию. В Івано-Франківську господарі двічі сильнішими - 1:0 і 4:1. Перше знайомство у Горішніх Плавнях переможця не виявило - нічия 2:2, а в серпні цього року гості знову були сильнішими - 2:4. Цікаво, що у чотирьох поєдинках арбітри призначали аж сім 11-метрових!

Перед п'ятим в історії протистоянням "Гірник-Спорт" випереджає прикарпатців на 11 очок та 10 позицій у турнірній таблиці, але "зелено-жовті" провели на 2 матчі менше. Господарям у цій грі не допоможе Семотюк, у гостей дискваліфікованих немає. Яка з команд завершить календарний рік на мажорній ноті?

Чемпіонат України. Перша ліга. 16 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) 

30 листопада 2020 року. Івано-Франківськ, стадіон "Рух" - 14:00
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: А.Приймачук (Рівне), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

«Прикарпаття» – «Гірник-Спорт». Цього сезону успіхи команд зовсім різні. «Прикарпаття» вперше за час від повернення на професіональний рівень змінило головного тренера. При цьому команда йде прямо над зоною вильоту, з відривом всього на чотири очки від краматорців. Ясна річ, прагне покращити своє турнірне положення.

«Гірник-Спорт», навпаки, цього сезону йде серед лідерів. Виходив на друге місце, реально претендував і на перше. Навіть попри відчутні поразки від безпосередніх конкурентів – «Вереса» та «Волині», підопічні Жабченка йдуть четвертими і можуть тут закріпитися в випадку успіху в цьому виїзді.

Зробити це буде непросто. По-перше, «Прикарпаття» мало час призвичаїтися до вимог Мостового – а минулий матч із «Авангардом» вимушено пропустило. Цікава деталь: із чотирьох матчів між суперниками саме «Прикарпаття» виграло три при одній нічиїй. «Гірник-Спорт» ще не перемагав цього суперника, якого можна вважати для нього складним, - прогнозує офіційний сайт ПФЛ.

"Прикарпаття" - "Гірник-Спорт". В останньому турі минулого чемпіонату "Прикарпаття" впевнено обіграло "гірників" на їх полі (4:2), що дозволило Роману Кузьмину стати найкращим асистентом чемпіонату. Тому якщо хтось і засмутився по причині скасування матчу стартового туру сезону 2020/21, то аж ніяк не "Гірник-Спорт". Чергова очна зустріч все ж відбудеться вже у Івано-Франківську, причому тлом для неї є не найкращі результати обох колективів останнім часом. Команда Ігоря Жабченка програла чотири матчі з п'яти останніх і випала із обойми лідерів. У "Прикарпаття" лише на одне очко більше за цей період і поки що підопічні Мостового недалеко втекли від зони вильоту - зазначає UA-Футбол.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.