«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 4:1. Післямова

«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 4:1. Післямова

Ігор ЖАБЧЕНКО, головний тренер "Гірник-Спорту":
- Ми програли за всіма статтями. Виявилися не готовими, особливо в першому таймі. Напевне, позначилась відсутність наших двох провідних гравців: Івана Білого, центрального захисника та Євгена Лозового. Попереджали, що "Прикарпаття" - команда силова: вертикальні передачі, підбори, досить гострі флангові гравці... Тому самі собі створили, знову ж таки, ряд моментів в першому таймі, пропустили два м'ячі. У другому, звичайно, на поле вийшла вже інша команда, але ми не можемо реалізувати ті моменти, які у нас були. Знову допустили такі помилки, які в другому таймі теж дозволили супернику нам забити. Це була принципова гра для нас, налаштовували хлопців, але не вийшло.

- Ви нещодавно очолили команду, з якою добилися чимало в Другій лізі. Чи слідкували Ви в першій частині сезону і які Ваші будуть подальші дії?
- Команда готова, підбір футболістів чудовий. Тому хороший матеріал, є з чим працювати. Тільки знову ж таки, потрібно поправити дії в обороні, налагодити все. Тому, що в "Волинню" чотири м'ячі самі собі привезли, тут чотири... Але це нікуди не годиться, тому треба над цим компонентом працювати. Ну і в атаці, те, що ми створюємо, не можемо реалізувати, не можемо забити ці моменти. Навіть у сьогоднішній грі.

- Ви занурилися в чемпіонат Першої ліги після перерви. Як Вам взагалі цей сезон, боротьба в чемпіонаті?
- Досить всі рівні команди, цікавий чемпіонат. Тому цікаво: вгорі - боротьба, внизу - боротьба. Так, що супер!

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Насамперед, хочу привітати нашу команду і вболівальників з впевненою перемогою. Щодо гри, ми добре вивчили «Гірник-Спорт». Ми знали, що прийшов новий тренер Ігор Жабченко і налагодив там результат. Зважте, що з п’яти матчів вони програли лише луцькій «Волині»: три перемоги і одна нічия. Я дещо боявся цієї гри, оскільки це справді був "матч за шість очок". Ми могли дещо раніше відкривати рахунок - у Романа Барчука були хороші моменти, які потрібно реалізовувати, бо могло скластися по-іншому. Але до перерви ми вели 2:0 і прикро, що за рахунку 3:0 команда чомусь перестала грати, і ми собі самі привезли гол.

Мені сподобалась гра Семотюка, який вийшов на заміну і підсилив гру. Орест Януш не увійшов в гру. Не знаю, що з ним відбувається. Він досвідчений футболіст. Я думав, що навпаки буде ще більше швидкості на фланзі, але так сталося, що не вийшло. Але загалом, команда старалася, билася і досягла позитивного результату. Я вважаю, що можливо не по грі рахунок 4:1, можливо був би 4:2 чи 5:3, але в цілому, мені здається, що наша команда виглядала краще. Ми дивимось на турнірну таблицю, бачимо, що нам потрібно зараз до зими набрати максимально очок, щоб спокійно відпочити і готуватися до другої частини чемпіонату та вирішувати ті завдання, які нам поставило керівництво.

- Багато гравців було в лазареті. Яка зараз ситуація з травмованими?
- Всі вони лікуються. Поки ми не можемо сказати, коли хлопці почнуть тренувати в загальній групі. У Худобяка була серйозна травма, він тільки перестав користуватись палицею. Боришкевич теж травмований. У Данищука – зламаний палець. Думаю, що складно на них розраховувати на даний момент. Ми будемо зараз розраховувати на тих футболістів, які є в обоймі. Тішить те, що на даний момент немає пропусків через жовті карточки. Ми пам’ятаємо в минулому чемпіонаті, треба було по 2-3 гравці замінювати в стартовому складі, а тепер чотири поспіль гри ми зіграли одним складом. Якщо є стабільність в складі, то має бути хороший результат. Я вважаю, що 10 очок - результат непоганий. Шкода, що "Черкащину" ми не дотиснули, хоча мені сподобалась їхня команда, там молоді футболісти. Загалом те, що ми планували, на даний момент все виходить.

- Робили заміни, щоб втримати рахунок чи хотіли забити більше?
- Найбільше хотіли вирівняти гру, адже коли ми пропустили м’яч, хлопці почали нервувати, почалися заміни. Цюцюра попросив, бо в нього зі здоров’ям виникли проблеми. І ми його поберегли і випустили Семотюка. В цілому, непогано футболісти вийшли. До окремих футболістів є питання, будемо розбиратись. Трохи відпочинемо, переведемо дух і будемо готуватись до серйозної гри. «Минай» – хороша команда, яка є в лідируючій групі, яка бореться за Прем'єр-лігу. Думаю, що буде дуже цікава гра і хотів би одразу запросити наших вболівальників у неділю, 3 листопада, о 15:00 прийти на стадіон і підтримати наших гравців. Адже коли вболівальник вболіває за нашу команду, то хлопці намагаються краще грати і показувати хороший футбол.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.