«Прикарпаття» - «Дніпро-1» - 4:0. Післямова

«Прикарпаття» - «Дніпро-1» - 4:0. Післямова

Дмитро МИХАЙЛЕНКО, головний тренер СК "Дніпро-1":
- Результат нас сьогодні, звичайно, розчарував. Хочу привітати команду суперника з хорошою грою і результатом. Сьогодні вони були сильніше - це видно і по рахунку, так було і на полі. "Прикарпаття" було більш мотивоване і налаштоване, ніж ми. Після вилучення нам взагалі гра не вдавалася, але своє основне завдання ми вирішили - це на сьогодні найголовніше. А те, що нам не вдалася гра, ці причини ми будемо з'ясовувати пізніше.

- Чи були якісь корективи у грі в перерві матчу, коли дізналися, що "Металіст 1925" втратив очки, і ваша команда вже забезпечила собі перше місце?
- У першому таймі після пропущеного м’яча ми контролювали хід гри, були можливості забити у Ореста Кузика і Олега Кожушка. Але швидко пропущений гол на початку другого тайму нас вивів з колії в атаці, і ми пішли на певні експерименти. У зв’язку з травмою Куліша подивилися на позиції форварда Чичикова, як він там буде справлятися, але нічого не виходило ані на флангах, ані в нападі, а після вилучення пропав контроль над грою, і тільки у рівних складах, коли вилучили футболіста "Прикарпаття", гра вирівнялася і у нас з’явилися можливості скоротити рахунок. Тому перемога "Прикарпаття" цілком закономірна.

- У вашої команди залишилося ще три матчі. Які плани на ці ігри?
- У нас багато травмованих, і сьогодні через це не приїхало багато виконавців. З одного боку, ми задоволені, що нам вдалося заздалегідь вирішити основне завдання, а на найближчі матчі ми плануємо подивитися гравців на нових позиціях, дати більше ігрового часу тим, хто не так багато часу проводив на полі в сезоні, і вже визначатися із складом команди на УПЛ.

- Які ваші враження від атмосфери на стадіоні?
- Ми знаємо прикарпатського вболівальника як дуже вимогливого, у той же час на матчах в Івано-Франківську завжди висока відвідуваність. Завжди тепло тут приймають і нас, і мене особисто, тому, на мій погляд, івано-франківські вболівальники заслуговують на те, щоб їхня команда знаходилася вище у турнірній таблиці. І я бажаю, щоб "Прикарпаття" прогресувало, розвивалося і рухалося вперед. Тут завжди приємно грати, ось тільки хочеться, щоб поле було покраще.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Сьогодні усі емоції я залишив на футбольному полі. У першу чергу хотів би подякувати нашим футболістам, нашим вболівальникам, оскільки була дуже чудова підтримка і багато людей сьогодні прийшло. На це перед грою я налаштовував наших футболістів, що буде багато глядачів, і щоб вони показали все - на що вони здатні, щоб показали характер і перебігали команду "Дніпро-1". Ми добре вивчили суперника. Зрозуміло, що у них не було сильної мотивації, адже вони вже однією ногою до гри були в УПЛ, але все одно ми показали, що у нас є команда, є прикарпатський дух, тому сьогодні не тільки я задоволений, а усі, хто любить нашу Команду рідного краю - наше "Прикарпаття".

Що стосується гри, ви все бачили на футбольному полі. Було багато моментів, тому вийшла цікава гра, і тут нам трошки пощастило, адже у першому таймі було два моменти у "Дніпра-1", і якби вони нам забили, то все могло би бути інакше. Але футбол складається з того, що не знаєш, що буде далі. Хлопці старалися, хлопці билися, і ми розуміємо, що у нас наступна гра із "Металістом 1925", і ми стараємося грати і все робити для вболівальників. Ви знаєте, що 23 травня до нас приїде команда "Брага" з Португалії на міжнародний матч, і хочеться, щоб багато людей прийшли на цю гру, а ми останнім часом показуємо непогані результати, і це у першу чергу тому що, ми маємо хорошу підтримку трибун.

- Сьогодні протягом матчу йшов дощ. Це було на руку вашим підопічним?
- Ви знаєте, що команда "Прикарпаття" у дощ майже не програє - це наша погода. Багато завжди боротьби, адже наші футболісти не люблять поступатися. І це мені подобається, адже наша команда з характером, і ми його будемо розвивати. Зрозуміло, що сьогодні у нас ейфорія, оскільки обіграти 4:0 дніпрян - це не так просто. І мені це особисто приємно, адже я колись грав у Дніпрі і частку серця залишив у тій команді. І завжди є амбіції, обіграти ту команду, де ти колись грав, і таке бажання, певно, навіть більше ніж у футболістів.

- У команди залишились два матчі - вдома з "Металістом 1925" і у гостях з "Оболонню Бровар". Які завдання будуть на ці ігри?
- Ми завжди налаштовуємося на перемогу. Але - це футбол, є певне везіння, або ні. Така гра, що не можна заздалегідь сказати, хто виграє Лігу чемпіонів або Лігу Європи. Хто міг передбачити, що "Барселона" 0:4 програє? Чи "Тотенхем" наприкінці... Ми будемо налаштовуватися, все ж таки наші суперники з верхньої частини турнірної таблиці, борються за вихід до УПЛ. Думаю, що у цих завершальних матчах ми викладемося, тим більш згодом буде невеликий відпочинок. Потім вже хлопців відправимо у відпустку, і подивимося, які будуть зміни у команді - хто прийде, хто піде. Але ми не будемо змінювати нашу стратегію, оскільки ми звикли з нашими вболівальниками і вигравати, і програвати разом. Вболівальники вірять у наші майбутні перемоги - і це найголовніше.