Прикарпаття - Десна - 0:2. Поразка за яку не соромно

Прикарпаття - Десна - 0:2. Поразка за яку не соромно

1/8 фіналу Кубку України з футболу сезону 2017/18 років

м. Івано-Франківськ, стадіон Рух, 6 650 глядачів

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Десна» (Чернігів) - 0:2

Голи: Олійник, 14; Волков, 24.

Прикарпаття": Вульчин, Бочкур, Януш, Прошак, Яневич, Дербах (Кузьмін 75), Худоб'як (Дитко 55), Боришкевич, Бойко, Приймак, Конкольняк (Гуменюк 88)

"Десна": Махновський, Волков, Парцванія, Братков, Мостовий, Коберідзе, Картушов, Олійник (Щедраков 82), Філіппов, Арвеладзе (Безбородько 90), Жук

Попередження: Бойко 57, Дербах 67 - Коберідзе 31, Братков 69

Івано-Франківське "Прикарпаття" звершило свої виступи в розіграші Кубку України з футболу сезону 2017/18 років. Завершило домашньою поразкою від одного з лідерів Першої Ліги чернігівської "Десни" - команди, яка минулого сезону завоювала право виступати в УПЛ, але з огляду на ряд причин змушена знову боротися за вихід до елітного дивізіону українського футболу.

В цьому сезоні Команда Рідного Краю вже встигла привчити своїх вболівальників до перемог в тому числі й таких знакових, як у Великому Галицькому Дербі, тому звичайно програвати боляче і не приємно. Проте слід відверто сказати, що на даний момент "Десна" - це команда вища за класом і ця гра показала, що івано-франківській команді є ще багато над чим працювати, щоб вже у наступному сезоні гідно виступати в Першій Лізі.

По-суті в сьогоднішньому поєдинку чернігівці не показали чогось надзвичайного. Але два голи в першому таймі дозволили їм грати надалі по рахунку і довести матч до перемоги. Протягом матчу підопічні Володимира Ковалюка створили навіть більше небезпечних моментів біля воріт "Десни", але чудову реакцію продемонстрував голкіпер "сіверян" Констянтин Махновський. Особливо тут слід відзначити  його сейв після "гармати" Конкольняка зі штрафного у першому таймі та прицільного удару Приймака під поперечину в другому.

Але гра завершилася і слід рухатися далі. Віримо в те, що тренерський штаб Володимира Ковалюка проаналізує сьогоднішній поєдинок і зробить з нього правильні висновки. Безперечно досвід здобутий у цьому матчі стане у пригоді всій команді. Також приємно, що вболівальники оцінили зусилля Івано-Франківських футболістів і проводжали з поля Команду Рідного Краю оплесками. Для гравців дуже важливо відчувати таку підтримку, яка була сьогодні на стадіоні "Рух" кожного матчу. Щиро сподіваємося, що в двох заключних поєдинках 2017 року   - 29 жовтня з вінницькою "Нивою" та 4 листопада з "Агробізнесом" вболівальники так само стунть 12 гравцем "Прикарпаття" та своєю підтримкою допоможуть команді здобути такі важливі очки в боротьбі за вихід до Першої Ліги.   

Олександр Дем'янчук