«Прикарпаття» - «Авангард». Анонс матчу 2-го туру

«Прикарпаття» - «Авангард». Анонс матчу 2-го туру

У п'ятницю, 2 серпня, "Прикарпаття" проведе свій перший домашній поєдинок у новому сезоні. Суперником підопічних Володимира Ковалюка стане "Авангард" з Краматорська, з яким івано-франківці познайомилися як раз рік тому, коли вперше зустрічалися на місцевому стадіоні "Рух".

Минулого сезону Команда рідного краю двічі поступилася краматорцям. У першому колі було забито лише один м'яч, коли долю серпневого матчу вирішив "гол у роздягальню" від Олексія Лобова, який зі штрафного пробив крізь стінку - 0:1. Як не старалися прикарпатці у другому таймі, але зрівняти рахунок їм так і не вдалося.

Перед зимовою перервою у 18-му турі "Авангард" знову був сильнішим - цього разу вдома 3:1, а всі забиті м'ячі глядачі побачили ще до перерви. Єгор Демченко вивів господарів вперед, однак всього за хвилину Богдан Оринчак ударом-парашутом класно поклав м'яча під поперечину. Нагадаємо, що саме цей гол вболівальники "Прикарпаття" визнали найкращим у сезоні 2018/19. До 26-ї хвилини Іван Матяж і Микита Полюлях забезпечили комфортну перевагу у два м'ячі, яка і збереглася до фінального свистка.

Третє "зелено-жовте" протистояння (обидві команди виступають саме у цих кольорах) відкриє програму 2-го туру чемпіонату та обіцяє стати доволі цікавим. Минулої суботи майбутні суперники здобули свої стартові перемоги. Підопічні Олександра Косевича вдома мінімально здолали луцьку "Волинь" (3:2), причому ця звитяга стала для краматорців вольовою. Івано-франківці у гостях переграли новачка Першої ліги - "Минай" з "сухим" рахунком 3:0. І як не дивно, продемонстрували при цьому найменший відсоток володіння м’ячем у першому турі - 31,2% (проти 68,8 - у "Миная" відповідно).

Зрозуміло, що на домашній арені Команда рідного краю намагиметься зіграти "першим номером", щоб потішити власних вболівальників і дещо поправити статистику. Одну неприємну традицію - розпочинати сезон з поразки - підопічні Володимира Ковалюка вже зламали. А тиждень тому на Закарпатті нарешті перервав свою "гольову мовчанку" один з улюбленців франківської публіки Ігор Худобяк, який до цього забивав ще на початку червня минулого року у Другій лізі! Сподіваємося, що підтримка 12-го гравця надихне "Прикарпаття" на хорошу і змістовну гру. До зустрічі на стадіоні "Рух"!

Чемпіонат України. Перша ліга. 2 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Авангард» (Краматорськ)

2 серпня 2019 року. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух» - 18:30
Арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра: О.Гавеля, М.Левченко (обидва - Кривий Ріг).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Васюта (Рівне).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Обидві команди чудово стартували, обігравши непростих суперників. Після першого туру вони розділили 1-6 місця з іншими переможцями, які також виграли свої матчі.

Що треба знати?
- Авангард вдома завоював вольову перемогу (3:2) над Волинню
- Прикарпаття в гостях розгромило Минай (3:0) при тому, що дебютанти грали аж ніяк не погано, але напропускали необов'язкові м'ячі після катастрофічних помилок
- прикарпатці в минулому сезоні вдома грали краще ніж в гостях (7 місце - 20 з 34 очок), а ось Авангард - в гостях краще, ніж вдома (2-3 місце, 28 з 48 очок)
- 3 матчі поспіль з середини травня виграв Авангард, стільки ж вдома не програє Прикарпаття
- в минулому сезоні Авангард виявився одним з найбільш незручних суперників Прикарпаття (2 поразки з 2 матчів)

Історичний баланс:
У чемпіонаті і Кубку України: 2: +0 =0 -2, 4:1 на користь Авангарду
На полі Прикарпаття: 1: +0 =0 -1, 1:0 на користь Авангарду
З них у Першій лізі: всі

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.