Прикарпаття - Агробізнес - 2:4. З думками про майбутнє

Прикарпаття - Агробізнес - 2:4. З думками про майбутнє

Чемпіонат України з футболу, Друга Ліга, Група А, 19 тур

04.11.2017, м Івано-Франківськ. Стадіон «Рух», 3 800 глядачів

Прикарпаття (Івано-Франківськ) - Агробізнес (Волочиськ) - 2:4 (1:4)

Голи: Боришкевич, 27 (пен.), Оринчак, 89 - Юрчак, 18, 32, Громоляк, 29 (а / г), Скакун, 45 + 3

Прикарпаття: Вульчин, Громоляк (Геник, 81), Бойко, Бочкур, Яневич, Дербах, Януш (Гуменюк, 76), Боришкевич (Прошак, 46), Веприк (Дитко, 46), Конкольняк (Оринчак, 46), Кузьмин. Запасні: Семенів, Данищук. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Агробізнес: Чернобай (Одольський, 86), Дубчак, Курило, Шум, Слотюк, Думанюк (Темнюк, 77; Полторацький, 90 + 1), Юхимович, Юрчак (Гагун, 68), Груша (Кухарук, 46), Скакун, Семенець. Запасні: Сурник, Чиж. Головний тренер: Андрій Донець.

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Асистенти: Олександр Лапицкий (Київ), Олег ПАРАСУНЬКО (Київ)
Резервний арбітр: Іван Салаш (Калуш)
Інспектор: Едуард Валенко (Львів)

Заключний матч 2017 року наглядно продемонстрував всі проблеми, які є в івано-франківському футбольному клубі.  Мова йде як про суто ігрові та кадрові питання так і про організаційні. Влітку після поєдинку з "Агробізнесом" "Прикарпаття" зробило правильні висновки і вийшло на якісно новий рівень гри, що дозволили Команді Рідного Краю провести безпрецендентну серію з 15 матчів без поразок та вийти до 1/8 фіналу Кубку України. 

Варто сподіватися, що і цього разу зустріч з волочиською командою стане тим наріжним каменем, який дасть поштовх до нового витку в розвитку Івано-Франківського клубу. Звичайно ж команда потребує кадрового підсилення під Першу Лігу, адже всі побачили, щоб без лідерів захисної та атакуючої ланок та низки травмованих гравців важко демонструвати той рівень футболу до якого звикли вболівальники.

До речі про останніх. Треба віддати належне людям, які щиро підтримують "Прикарпаття", відвідуючи МЦС "Рух".  Саме вболівальники Команди Рідного Краю є найактивнішими в Групі А Другої Ліги ПФЛ України.  В середньому домашні матчі клубу в поточному чемпіонаті відвідує 2 622 вболівальника.  Кубкові матчі з Карпатами та Десною вживу побачили 9860 та 6650 глядачів відповідно. Це зайвий раз свідчить про те, що Івано-Франківські вболівальники - найкращі ! 

Проте є і негативні моменти. На жаль, в поєдинку з львів'янами та останньому домашньому матчі "Прикарпаття" з "Агробізнесом" підвели клуб, команду та простих звичайних глядачів ті, хто мав би своїм прикладом демонструвати всім вболівальникам, як потрібно підтримувати своїх улюбленців. Мова йде про фанатів. Саме через дії останніх в кубовому матчі з "Карпатами" івано-франківське "Прикарпаття" вже покарано однієї грою без глядачів в 2018 році. Але для так званих ультрас цього виявилося замало і в поєдинку з "аграріями" фани показали свій низький морально-етичний рівень, спочатку закидавши гравців команди-суперниками виробами з борошна, а в кінці матчу, коли весь стадіон виконував гімн України запаливши фаєра. 

Скоріш за все тепер івано-франківський клуб буде змушений сплатити величезний штраф за поведінку своїх фанатів, а також цілком ймовірно може бути покараний додатковими матчами без глядачів. В цій ситуації "Прикарпаття" змушене відстоювати як свої законні права так і інтереси всіх вболівальників, які не почувають себе у безпеці.  По-перше в 2018 році більш жорсткою стане перевірка глядачів перед матчами, щоб на стадіон більше не змогли потрапити заборонені речовини. Натомість перший сектор нижнього ярусу МЦС "Рух" за європейським зразком буде перепрофільований на сімейний, де всі бажаючі зможуть спокійно переглядати матч улюбленої команди разом з дітками.  Жодних осіб, які своєю поведінкою заважають вболівальникам переглядати матчі команди ні на першому, ні на будь-якому іншому секторі Східної трибуни МЦС Рух більше не буде.