Прев’ю Першої ліги 2020/21 від Sport Arena

Прев’ю Першої ліги 2020/21 від Sport Arena

Прикарпаття (Івано-Франківськ)

Минулий сезон: 12 місце в Першій лізі.

Що собою являють? «Команда рідного краю» – у часи Ковалюка комплектувалася винятково вихованцями місцевого футболу, а от що буде робити новий головний тренер і наскільки широкими будуть його повноваження для змін – побачимо вже невдовзі.

Новачки:
Прийшли:
в.Сердюк (СДЮШОР Прикарпаття юн.), з.Мелінішин (Каганат Киргизстан Д1), н.Кохман (Юність Верхня Білка ЛОАФ ам.); гол.тр.Мостовий (Волинь U-19)
Пішли: гол.тр.Ковалюк, з.Лаврук, п.Дербах, п.Шпирка (всі – трансфер), в.Вульчин, п.Януш

Переходячи на особистості:
Лідер – Роман Борисевич. Опорник, який вимушено закриває позицію правого захисника, і за віком один із більш старших (27 років, лише чоловік п’ять буде старших), і за лідерськими якостями завжди веде за собою команду.

Втрата – Конкольняк і Оринчак. На них ще раніше зарилися інші команди (СК Дніпро-1 запрошував хлопців на перегляд, після того, як Прикарпаття його розгромило), в підсумку під час зимової перерви пішли обидва – у Волинь і Рух відповідно. Це значно ослабило фланги Прикарпаття, і більших втрат з тієї пори так і не сталося. Повернути їх буде важко – обидва затребувані у провідних клубах Першої ліги, а також деяких команд рівнем вище.

Посилення – Сергій Мелінишин. У свої 23 роки цей захисник вже має гарний послужний список – пройшов Карпати та Волинь, мав реальний шанс заграти в Олімпіку, а останнім часом грав у далекому Киргизстані. Є думка, що посилення центру захисту було першочерговим завданням Прикарпаття – надто важко було молодому Французу в поєднанні з зовсім малодосвідченими гравцями.

Надія – Андрій Хома. Прикарпаття регулярно задіює талановитих місцевих виконавців – от Хома, наприклад, в свої 18 років встиг відзначитися дебютним голом і гольовою передачею в 9 матчах минулого сезону. А поруч із ним – Павлюк, Семотюк, Коржак, Воробчак, Сердюк. Багато молоді, якій треба давати шанс.

Зірка – Іван Сондей. 26-річний півзахисник здорово працює на атаку, може подати, обіграти, загострити гру. Його прихід у Прикарпаття був до певної міри випадковим, як і в Першу лігу в цілому. Але одне ясно – те, що після МФК Миколаїв він перейшов у команду рідної області, посилило Прикарпаття. Що буде, коли він пройде серйозні збори з командою, остаточно зіграється й набере форму по ходу сезону!

Комплектація – 70%: для Ковалюка такий підбір гравців був Ок, але, якщо змінять клубну філософію та дозволять брати гравців із інших областей, тут може початися серйозна чистка. Все покаже результат: якщо його не буде, а проблеми ймовірні, то може прийти відразу кілька новачків зовсім іншого рівня.

Чого хочуть: колись хотіли бути ближче до п’ятірки лідерів, зараз логічним завданням буде поборотися за серединку та завчасне убереження від вильоту.

Це реально? Так, але доведеться дуже серйозно попрацювати.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.