«Поділля» - «Прикарпаття». Анонс кубкового матчу 1-го етапу

«Поділля» - «Прикарпаття». Анонс кубкового матчу 1-го етапу

Наприкінці літа кубковими поєдинками першого попереднього раунду для більшості команд ПФЛ розпочнеться новий футбольний сезон. У суботу, 29 серпня, друголігове "Поділля" у Хмельницькому прийматиме івано-франківське "Прикарпаття". Гра без глядачів відбудеться на місцевому стадіоні "Поділля", початок о 17-00.

Нагадаємо, що під час жеребкування Кубку України застосували географічний принцип посіву. Переможець цієї пари з групи Е і пройде далі у розіграші, адже усі етапи кубкового турніру складаються з одного матчу. Цього тижня Команди Першої ліги вже дізналися свій розклад ігор, а жеребкування календаря Другої ліги сезону 2020/21 відбудеться у понеділок. Стартують у чемпіонаті команди вже наступного вікенду - 5-6 вересня

Кубок України - особливий турнір для команд з нижчих ліг чи аматорів, адже згідно жеребу саме вони є господарями поля у матчах з представниками вищих дивізіонів. Для вболівальників Команди рідного краю, напевне, надовго відклалася у пам'яті домашня перемога над львівськими "Карпатами" (2:1) у сезоні 2017/18, коли друголіговий колектив вибив з розіграшу географічних сусідів з Прем'єр-ліги. Щоправда, надалі івано-франківці вибували з кубкової боротьби вже на стартовій стадії: два роки тому програли на виізді "Минаю" (1:3), а торік були розгромлені у Миколаєві (1:5).

"Поділля" за чотири останні роки брало участь у Кубку, але далі попереднього етапу не проходило. Двічі поспіль з однаковим рахунком 1:3 хмельничани поступилися вінницькій "Ниві", після чого вдома програли запорізькому "Металургу" (0:2). А от минулого літа "біло-сині" на домашній арені провели аж два кубкові матчі: після мінімальної перемоги над "Поліссям" (1:0) вже за тиждень підопічні Віталія Костишина зіграли внічию 1:1 з луцькою "Волинню", але в серії післяматчевих пенальті більше пощастило першоліговій команді.

Раніше хмельничани з івано-франківцями грали лише у Другій лізі, де зуміли здобути лише одну домашню перемогу у п'яти зустрічах - решту матчів виграло "Прикарпаття" (різниця м'ячів 6-14). У коротке літнє міжсезоння тренерський штаб Володимира Ковалюка вдався до певних кадрових змін: по завершенні контрактів Вульчин і Януш стали "вільними агентами", а Дербах, Шпирка і Лаврук не потрапили до заявки на новий сезон і можуть відправитись в оренду в інші клуби. Натомість два новачки - Мелінишин і Кохман - мають шанс офіційно дебютувати за Команду рідного краю вже у Хмельницькому, а молодий воротар Сердюк підписаний на перспективу.

Очне протистояння стане для обох команд генеральною репетицією перед стартом чемпіонатів Другої і Першої ліг відповідно. У Кубку можливо все, тим паче, коли долю переможця визначає лише одна гра, де нічиєї бути не може. Запрошуємо івано-франківських вболівальників подивитися трансляцію на великому екрані і підтримати Команду рідного краю! Традиційна фан-зона вже звично діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Кубок України. 1-й попередній раунд
«Поділля» (Хмельницький) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) 
29 серпня 2020 року. Хмельницький, стадіон "Поділля" - 17:00

Арбітр: В.Подригуля (Луцьк). Асистенти арбітра: Є.Яковлєв (Київ), С.Наскалов (Мукачеве).
4-й арбітр: М.Матковська (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.