Перша ліга U-19. 17 тур: «Прикарпаття» сильніше у франківському дербі

Перша ліга U-19. 17 тур: «Прикарпаття» сильніше у франківському дербі

17-й тур Першої ліги U-19 подарував вболівальникам франківське дербі.  Як і на будь-якому рівні поєдинок між земляками видався напруженим, цікавим та безкомпромісним, адже на "Гірці" було все - 10 жовтих карток, два пенальті, вилучення. У безкомпромісному поєдинку юніори "Прикарпаття" та "Ніки-05" забили на двох п'ять голів, а переможцем протистояння вийшли господарі - 3:2.

З перших хвилин фактором домашнього поля скористались футболісти "Прикарпаття", які прибирали м'яча під контроль та диктували свої умови у грі. І саме господарі відкрили рахунок - Андрій Хома підкараулив небережливий пас Олександра Нестерука на свого голкіпера і з другої спроби відправив снаряд точно в ціль (1:0).

"Ніка" відповіла гострим випадом від Андрія Боднарука, що головою замикав подачу зі штрафного, але м'яч пройшов за кілька сантиметрів від стійки. Господарі теж не відсиджувались в обороні і вже Ілля Руденко потужним ударом з гострого кута струсонув стійку воріт Гнатковського. Головним героєм став каркас воріт (щоправда, протилежних) і в наступному епізоді, коли Євген Соколенко після розіграшу штрафного з лету вцілив у поперечку. Найкращий же шанс зрівняти рахунок під завісу першого тайму втратив Ярослав Дяків, технічний удар якого з вигідного штрафного розминувся з верхньою планкою.

Можемо лише здогадуватись, що сказав у роздягальні своїй команді Анатолій Поляков, але "Ніка" заграла динамічніше, швидше, компактніше. Всі вище згадані характеристики плюс високий пресинг принесли свої плоди вже в дебюті другої половини зустрічі. Захисник "Прикарпаття" Вадим Тофан зіграв рукою у власному карному, за що арбітр справедливо вказав на "точку". Покарання взявся виконувати Ярослав Дяків, однак його удар парирував Роман Сердюк, тим самим зберігши недоторканним рахунок на табло.

Поки гості намагались нав'язувати свою гру на футбольному полі, підопічні Сергія Пташника використували тактику швидких контратак і у два-три паси залишали "з носом" оборонців "червоно-білих". У подібних ігрових пасьянсах якнайкраще проявив себе юний нападник Андрій Хома. Якщо в першому епізоді його рандеву з Гнатковським завершилось на користь голкіпера, то в наступному шикарний постріл в "дев'ятку" не залишив стражу воріт ні найменшого шансу - 2:0. Спрацювала тактика контрвипадів і на 65-ій хвилині, коли Олег Павлюк виборов "круглого" в центрі поля, мов на велосипеді промчав повз оборонців гостей і холоднокровно довів перевагу "Прикарпаття" до трьох м'ячів - 3:0.

До честі "Ніки" команда не опустила руки і намагалась сквитати хоча б один гол. Та в цілому гостей або підводила точність в завершальній стадії атаки, або голкіпер "Прикарпаття" Роман Сердюк демонстрував найкращі вміння у рамці воріт. Все ж на 80-ій хвилині гості були винагороджені за старання зусиллями... того ж Сердюка. Володимир Крижанівський відпасував на голкіпера, який не розібрався в епізоді і взяв м'яча до рук. Арбітр сигналізував про вільний удар, розіграш якого завершився більярдним ударом від Андрія Боднарука - 3:1.

Не обійшлось без "допомоги" оборони і в другому забитому м'ячі "Ніки". Цього разу Володимир Крижанівський завалив у власному карному Боднарука, за що отримав друге попередження та достроково відправився відпочивати. Вирок з одинадцяти метрів влучно виконав Євген Соколенко, підбивши тим самим остаточні 3:2 на користь "Прикарпаття".

"Прикарпаття" - "Ніка" - 3:2 (1:0)
15 травня,
м. Івано-Франківськ, стадіон "Гірка" - 14:00. 250 глядачів.
Голи: Хома, 16, 53, Павлюк, 65 - Боднарук, 80, Соколенко, 90+2, пен.

"Прикарпаття": Сердюк, Гавронський, Феліпович, Н. Лесів (Федорович, 72), Тофан, Радульський (Гудемнюк, 57), Крижанівський, Руденко (А. Лесів, 72), Павлюк, Хома (Грушецький, 22), Остапчук (Диндин, 90), Запасні: Бобик, Тарантюк. Головний тренер: Сергій Пташник.
"Ніка": Гнатковський, Гнатів (Конрад, 86), О. Нестерук, Нагірний, Ходак, Полозяк (Тимченко, 46), Дриган (Лозицький, 74), Дяків (Бичків, 70), Щербаков (Приймак, 67), Боднарук, Соколенко. Запасні: Додюк, Мигович. Головний тренер: Анатолій Поляков.
Нереалізоване пенальті: Дяків, 49.
Попередження: Хома, 10, Радульський, 44, Тофан, 48, Руденко, 49, Крижанівський, 52, Павлюк, 90+3 - О. Нестерук, 14, Лозицький, 78, Боднарук, 87.
Вилучення: Крижанівський, 90+1 (друге попередження).

U-19. Перша ліга. 17 тур
15.05.2019 (середа)
"Прикарпаття" - "Ніка" - 3:2 (Хома, 16, 53, Павлюк, 65 - Боднарук, 80, Соколенко, 90+2. Нереалізоване пенальті: Дяків (Н), 49)
"Динамо" Львів - "Буковина" Чернівці - 1:3
"МФА" Мукачево - "Гірник" Новояворівськ - 5:1
"Темп" Вінниця - "Адреналін" Луцьк - 1:3
"Поділля" Хмельницький - вільне від ігор

Поразка землякам коштувала "Ніці" лідерства у турнірній таблиці - тепер "червоно-білі" розташувались на другому рядку групи 1. "Прикарпаття" натомість зробило крок угору, піднявшись на четверту сходинку групи.

Турнірна таблиця Першої ліги U-19 після 17-го туру:
1. "Буковина" Чернівці - 35 очок (15 матчів, різниця м'ячів - 40:16);
2. "Ніка" Ів.-Франківськ - 34 (15 матчів, різниця м'ячів - 28:12);
3. "МФА" Мукачево - 33 (15, 35:17);
4. "Прикарпаття" Ів.-Франківськ - 23 (15, 34:25);
5. "Динамо" Львів - 21 (15, 19:18);
6. "Адреналін" - 20 (15, 19:20);
7. "Поділля" Хмельницький - 12 (15, 16:30);
8. "Гірник" Новояворівськ - 8 (15, 8:28);
9. "Темп" Вінниця - 5 (16, 9:42).

Наступного тижня у Першій лізі U-19 пройдуть заключні поєдинку групового етапу сезону. Зокрема, 22-го травня "Ніка" вдома зустірнеться з львівським "Динамо", а "Прикарпаття" вирушить в гості до новояворівського "Гірника".

За інформацією Sport.if.ua