Перша ліга. 9 тур. «Прикарпаття» - «Миколаїв» - 0:1

Перша ліга. 9 тур. «Прикарпаття» - «Миколаїв» - 0:1

В рамках девятого туру Першої ліги на стадіоні "Хімік" у Калуші івано-франківське "Прикарпаття" приймало МФК "Миколаїв" (на домашньому "Русі" не можна грати через "червону зону" карантину). Якщо господарі зустрічі передбачувано не ведуть боротьбу за вихід в УПЛ, то ось "корабели" знаходяться у верхній частині турнірної таблиці, і перемога дозволяла їм наблизитися до лідируючої групи. Перед грою команда Руслана Мостового займала дев’яте місце, а "Миколаїв" йшов п’ятим.

Команди активно почали матч, але все ж відчувалася перевага гостей. Недовго довелося чекати і першого небезпечного моменту: Роман Сердюк врятував після удару з близької дистанції від Яворського. Прикарпатці на початку гри запам’яталися хорошим, але неточним ударом від Шпирки. Ближче до перерви гра вирівнялася. "Прикарпаття" хоч і не створювало небезпечних моментів, але не дозволяло "Миколаєву" володіти ініціативою, як це було на старті поєдинку. У господарів можна відзначити штрафний удар від Конкольняка, але той не влучив у площину воріт, зачепивши сітку лише із зовнішнього боку. 

У другому таймі "Прикарпаття" почало непогано і навіть виконувало штрафний з середньої дистанції (бив Дитко), але все ж на 55-й хвилині вперед вийшли гості. Сергій Кулинич красиво прийняв м’яч на груди, а потім не опускаючи його на землю, вистрілив точно під поперечину воріт. Воротар бачив епізод, до того ж м’яч летів у ближній кут, але впоратися з настільки сильним і точним ударом він не зміг - 0:1.

"Корабели" після забитого м’яча відчули себе вільніше і продовжили створювати небезпечні моменти. Лише Сердюк виручив франківців після втрати м’яча в небезпечній зоні від Сікача і удару в ствір від Яворського. Виконували миколаївці і непоганий штрафний – м’яч пролетів поруч з дальньою стійкою. На 85-й хвилині був близький до забитого м’яча і Кушніренко, але після точного навісу з близької дистанції головою пробив вище.

У кінцівці з небезпечної позиції бив Борисевич, але він не влучив у площину, до того ж перебував в офсайді. Також Вацеба вже в компенсований час непогано бив у ствір з гострого кута – Лободров впорався. У підсумку "Миколаїв" здобув мінімальну перемогу (п’яту в останніх шести очних іграх з івано-франківцями). Команда Іллі Близнюка закріпилася у верхній частині турнірної таблиці і продовжує йти п’ятою, а підопічні Руслана Мостового не змогли поліпшити своє становище і в разі успішного виступу конкурентів можуть втратити кілька позицій.

Man of the match - Cергій Кулинич (Миколаїв)
Не можна сказати, що Кулинич був найбільш активним гравцем гостей, але саме його індивідуальна майстерність дозволила Миколаєву забити єдиний м’яч у цій зустрічі. І заробити три очки, що найголовніше.

За інформацією Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 9 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Миколаїв» (Миколаїв) - 0:1 (0:0)
Гол:
Кулинич (55).

Прикарпаття: Сердюк, Кузьмин (Хома, 79), Пархуць, Кохман (Пастух, 50), Конкольняк (Сікач, 46), Вацеба, Семотюк, Шпирка (Борисевич, 66), Дитко (Цюцюра, 66), Воробчак, Барчук.
Миколаїв: Лободров, Кулинич, Березянський, Кушніренко, Ульянов, Охрончук, Вітенчук (Фальковський, 90+4), Мельничук (Куксенко, 20), Одарюк, Паламар (Порох, 73), Яворський (Прядун, 87).
Попередження: Конкольняк (45+2), Дитко (59), Борисевич (84) - Березянський (57), Куксенко (74), Кушніренко (79), Вітенчук (85), Охрончук (90+2).

26 жовтня 2020 року. 14:00. Калуш, стадіон "Хімік". +16 С.
Арбітр: О.Павлюк (Київ). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Київ), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Миколаїв перемагає Прикарпаття завдяки голу-красеню

Другий поспіль домашній поєдинок "Прикарпаття" проводило на затишному стадіоні "Хімік" в Калуші. Виключно візуально якість газону тут навіть краще, ніж на центральному обласному стадіоні "Рух". Але зіграло це на користь гостей, які з перших хвилин заволоділи ініціативою і за рахунок короткого пасу розкривали оборону суперника досить легко. Перший гольовий момент був у Вадима Яворського, який не зміг його реалізувати.

Уже в середині першого тайму "корабели" внесли вимушені зміни до складу, замість захисника Назарія Мельничука вийшов Богдан Куксенко. Після цього "Прикарпаття" вирівняло гру і почало частіше перебувати з м'ячем на чужій половині. Правда до серйозних моментів це володіння не призвело.

Дві заміни не допомогли "Прикарпаттю" захопити ініціативу в дебюті другого тайму, а незабаром команда господарів ще й пропустила. Після вкидання ауту м'яч був вибитий захисником із штрафного майданчика. Але Руслан Паламар в дотик в повітрі зловив його і віддав на Кулініча, ну а той по красивій дузі відправив круглого в сітку. Знову ж, м'яч не опускався на землю в ході гольової атаки "Миколаєва", що додало епізоду видовищності!

В атаці "Прикарпаття" так і не показало чогось видатного, а під завісу поєдинку гості ще й перейшли на гру в п'ять захисників, домігшись бажаного результату.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.