Перша ліга. 7 тур. «Прикарпаття» - «ВПК-Агро» - 0:1

Перша ліга. 7 тур. «Прикарпаття» - «ВПК-Агро» - 0:1

Осінньою дощовою погодою з болотом на полі зустрів Івано-Франківськ матч 7-го туру Першої ліги. Тут зустрічались сусіди у турнірній таблиці, 12 і 13 позиції. При цьому команда з Шевченківки щойно одужала від коронавірусу (пропускали попередні 2 тури). А оскільки головний тренер Соловйов ще не здоровий, то його замінив у цій грі на містку директор клубу Володимир Книш.

Дещо дивно говорити про "Прикарпаття", як про команду, яка багато володіє м'ячем, будує атаки по центру через пас і комбінує. Але так, це реалії "орлів" зразка тренера Руслана Мостового. Уже ж не перший матч так грають. Інша справа, що не всі гравці звикли саме до такої гри, кульгає точність передач. Та й суперники різні - якщо команду така гра застане зненацька, можна здобувати очки. Інша справа, якщо трапиться суперник на кшталт "ВПК-Агро", який замкнеться в обороні і "проковтне ключика".

Так сталося у цьому матчі. Прикарпатці розігрували м'яча в дотик, "закидали вудку" по центру і на флангах. Інколи це виглядало красиво, як у випадку зі "стінкою" Семотюка і Дитка, коли Владиславу "Сему" забракло точності. Не забували про контратаки, після однієї з таких Цюцюра, немов крейсер, пробігся паралельно усій лінії штрафного майданчика і віддав на Воробчака, а Назар пробив... поруч зі штангою. Ще раз у першому таймі м'яч міг залетіти у ворота шевченківців після удару Сікача з рикошетом - Андрій Бубенцов виконав ефектний порятунок.

А другий тайм став цілковитою несподіванкою для "орлів" Франика. Шевченківці провели дві заміни на старті й стали влаштовувати вилазки в атаку. Відреагувати на це, тобто перебудуватись і якісно "сісти" в оборону "Прикарпаття" не змогло. Після кількох сейвів Піцана висновків команда не зробила і... пропустила гол з кутового після удару Горбаченка, який вийшов на заміну.

Найкращу нагоду зрівняти рахунок "Прикарпаття" мало на останніх секундах, але Роман Барчук у вирішальний момент перед воротами суперника впав. Виглядало, що його справді збили, але головний арбітр пенальті не призначив і буквально за кілька секунд сигналізував про закінчення матчу. Тож "ВПК-Агро" обходить "Прикарпаття" у турнірній таблиці Першої ліги, а франківці все ближче до боротьби за виживання у чемпіонаті.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 7 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «ВПК-Агро» (Шевченківка) - 0:1 (0:0)
Гол:
Горбаченко (67).

Прикарпаття: Піцан, Кузьмин (Януш, 77), Француз, Мелінишин, Сікач (Конкольняк, 69), Кохман, Семотюк, Вацеба (Дербах, 71), Воробчак, Дитко (Хома, 60), Цюцюра (Барчук, 46).
ВПК-Агро: Бубенцов, Красов, Сидоренко, Яременко, Васильєв (Шаповалов, 74), Мілєсін, Шмигельський (Удод, 90+2), Кіча (Будняк, 55), Терехов (А.Білий, 90+4), І.Білий, Шарко (Горбаченко, 59).
Попередження: Семотюк (52) - Кіча (53), Васильєв (74).

16 жовтня 2020 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". + 8 С.
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: Ю.Суряк, Р.Якимик (обидва - Львів).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Даневич (Київ).

ВПК-Агро після трьох тижнів перерви обіграло Прикарпаття

В Івано-Франківськ приїхав новачок Першої ліги ВПК-Агро, який пропустив два останні тури через COVID-19 у гравців. Прикарпаття підходило до матчу на тлі емоційного підйому. Команда в минулому турі здобула першу в сезоні перемогу, мінімально обігравши Кремінь. Тому перша офіційна особиста зустріч команд обіцяла бути цікавою і безкомпромісною.

Команди грали при складних погодних умовах. Якість газону не дозволяла демонструвати комбінаційний футбол. Було багато боротьби, але до гольових моментів справа не доходила в першому таймі. По перерві футбольне поле стало ще гіршим, тому команди змушені були більше грати за допомогою довгих передач.

Гості другу половину зустрічі почали більш впевнено. На 63-й хвилині міг забивати Будняк, але Піцан в стрибку відбив м’яча. А на 67-й хвилині гравці ВПК-Агро зуміли відкрити рахунок. Після подачі з кутового Горбаченко ударом головою відправив м’яч у сітку – 0:1.

Крапку в матчі на 80-й хвилині міг ставити Яременко, але не влучив у ближній кут з вигідної позиції. Господарі після пропущеного м’яча додали в активності, але на такому газоні показати щось конструктивне було нереально. Та й фізичні кондиції на в’язкому полі швидко погіршилися у обох команд.

Man of the match: Владислав Горбаченко (ВПК-Агро)
Дебютант дніпровської команди дуже яскраво влився в команду Соловйова. У п’яти неповних матчах форвард забив уже чотири м’ячі. Тепер 23-річний гравець цілком може розраховувати на місце в стартовому складі, скільки вже можна бути джокером команди?

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.