Перша ліга. 5 тур. «Миколаїв» - «Прикарпаття» - 1:0

Перша ліга. 5 тур. «Миколаїв» - «Прикарпаття» - 1:0

"Прикарпаття" продовжує проходити неприємний період знайомства з Першою лігою, зазнавши вже четвертої поразки в п'яти матчах. Цього разу франківці поступилися в Миколаєві однойменному клубу. Як і в попередніх трьох випадках все завершилося з рахунком 0:1 для команди Володимира Ковалюка.

Можливо, господарі повели в рахунку вже до перерви, проте здорово на останньому рубежі "Прикарпаття" діяв новачок команди Андрій Новак, який кілька разів врятував свою команду від явних голів. Найкращий шанс забити у "Миколаєва" був на початку другої половини. Цапій заробив пенальті, Семенина його взявся виконувати, але дуель воротареві гостей програв. І все ж Ігор зумів виправитися результативним ударом за десять хвилин.

Наприкінці гри івано-франківцям не відмовиш у бажання відігратися, але господарі контролювали ситуацію і не втратили перемогу. "Миколаїв" піднімається на друге місце, попереду тільки "Волинь". "Прикарпаття" поки ділить дванадцяту і тринадцяту сходинки із "Гірником-Спортом".

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 5 тур
«Миколаїв» (Миколаїв) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 1:0 (0:0)
Гол:
Семенина, 62
Нереалізований пенальті: Семенина, 52 (воротар)

Миколаїв: Попович, Антонюк (Авраменко, 73), Чучман, Сартіна, Цапій (Горват, 67), Дмитренко, Попов, Семенина (Мартян, 87), Ковальов (Брижчук, 76), Рогозинський, Кравченко.
Прикарпаття: Новак, Борисевич (Прошак, 78), Бочкур, Ковальчук, Квасний, Веприк (Бойко, 63), Боришкевич (Комар, 72), Оринчак, Конкольняк (Януш, 19), Цюцюра, Худобяк (Дитко, 46).
Попередження: Ковальчук, 53.

17 серпня 2018 року. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 500 глядачів. + 35 градусів.
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: Р.Прощенко (Дніпро), В.Кисельов (Суми).
4-й арбітр: Є.Єрємєєв (Миколаїв). Спостерігач арбітражу: О.Головков (Сєвєродонецьк).

П'ятий тур відкрив матч миколаївців проти прикарпатців. "Корабели" стартували в чемпіонаті успішніше, проте при цьому Прикарпаття успішніше грає якраз на виїзді.

Тим не менше, гра краще вдалася господарям. Вони заробили пенальті, коли після навісу Семенини виник сумбур і Цапія, який готувався пробити, відверто заціпив захисник Ковальчук. Підсумок - попередження і "точка". Ось тільки іменитий новачок господарів Новак 11-метровий у виконанні Семенини парирував - неймовірним чином, ногою!

Далі господарі включили обертів і заміни. Неодноразово виручав гостей Новак, ще в декількох епізодах господарі самі втратили свої моменти. Однак знайшовся у них гравець з хорошим ударом, який часто виявляється "паличкою-виручалочкою" миколаївців. Ігор Семенина завершив затяжну атаку прицільним ударом метрів з 18-ти - 1: 0. Цей гол виявився єдиним у матчі.

Man of the Match: Ігор Семенина (МФК Миколаїв)
Так, не реалізував пенальті. Однак був одним з найбільш націлених на ворота гравців, багато бив (принаймні, тричі гостей рятував воротар), традиційно небезпечно виконував стандарти.

Sportarena

Неймовірна спека у Миколаєві залишала свій відбиток не лише на діях гравців, а й на техніці, за допомогою якої повинна була здійснюватись пряма трансляція матчу. Вболівальникам вдалось поспостерігати лише останніх 20 хвилин матчу, коли прямий ефір все ж вдалось налаштувати.

Протягом цілого матчу ініціативою володіли миколаївські футболісти, новачку гостей - воротарю Андрію Новаку раз у раз доводилось вступати у гру. У господарів було достатньо моментів, щоб відкрити рахунок ще до перерви.

На початку другого тайму господарі заробили право на пенальті. До позначки підійшов Семенина, але дуель воротареві "прикарпатців" програв. Із антигероя в героя Семенина перетворився вже за 10 хвилин. На 62 хвилині Ігор ударом з кута штрафної зумів вивести свою команду вперед - 1:0.

Франківська команда кинула вперед всі сили, що зачепитись хоча б за нічию, але всі атакувальні потуги були марними - жодного удару в ствір воріт "Миколаєва". Вже найближчої середи підопічні Володимира Ковалюка зіграють на Закарпатті, де в рамках 1/32 фіналу Кубка України зіграють проти "Миная".

Sport.if.ua