Перша ліга: 5 червня ПФЛ збирає у Києві чергову Раду ліг

Перша ліга: 5 червня ПФЛ збирає у Києві чергову Раду ліг

Професійна футбольна ліга оголосила про чергову Раду ліг, призначену на 5 червня у Києві. За її підсумками має визначитися доля чемпіонату Першої ліги, який не відновився після зимової перерви. Цього тижня ПФЛ запропонувала клубам вибрати бажаний варіант обміну між лігами, деякі клуби вже оголосили про плани дограти цей сезон в повному обсязі.

Нагадаємо, що 21 травня відбулося засідання Ради ліг ПФЛ, за рішеннями якого змагання в Першій і Другій лігах були достроково зупинені. І якщо у Другій лізі абсолютна більшість клубів проголосували за припинення змагань, то в Першій - голоси розділилися, що в подальшому вилилося в значний резонанс в ЗМІ.

З тих пір пройшло не так багато часу, але ситуація навколо цієї проблеми відчутно змінилася. Так, рішенням уряду карантин в Україні ослаблений і дозволено, хоч і з обмеженням, проводити футбольні матчі професійних команд. На підставі розгляду листів-опитувальників клубів ПФЛ повідомила, що вісім клубів Першої ліги вважають оптимальним варіантом догравання сезону згідно з регламентом.

У зв'язку з викладеним, а також з великим суспільним резонансом навколо рішення про дострокове завершення сезону у Першій лізі, президентом ПФЛ прийнято рішення про проведення 5 червня 2020 року ще одного засідання Ради ліг. На даному засіданні буде розглядатися початкове рішення про припинення сезону і можливість його завершення.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.