Перша ліга. 29 тур. «Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:2

Перша ліга. 29 тур. «Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:2

У київському поєдинку був забитий найшвидший гол ігрового дня. Вже на третій хвилині Микита Безуглий відкрив рахунок, що дозволило "пивоварам" діяти в зручній манері. Однак втримати власні володіння підопічні Сергія Ковальця ​​не змогли: Роман Кузьмин в середині першого тайму красивим ударом зі штрафного забив м'яч у відповідь.

Щоправда, ще в першому таймі "Прикарпаття" пропустило вдруге. Максим Покотилюк на правах лідера повторно вивів "Оболонь-Бровар" вперед - 2:1. У другому таймі Кузьмин знову зрівняв рахунок, оформивши дубль вже ударом головою після навісу з флангу.  Однак всього через 5 хвилин Ігор Мединський все ж приніс своїй команді перемогу - 3:2. Івано-франківці першими завершили турнірну боротьбу і фактично гарантували собі 10-е підсумкове місце. 

Чемпіонат України. Перша ліга. 29 тур
«Оболонь Бровар» (Київ) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:2 (2:1)
Голи: Безуглий (2), Покотилюк (39), Мединський (67) - Кузьмин (29, 62)

Оболонь-Бровар: Федорівський, Безуглий, Гуськов (Мединський, 63), Єфремов, Коваленко, Ковбаса (Деребчинський, 82), Корнєв (Косовський, 61), Кузін (Гутті, 46), Покотилюк, Слободян (Шишка, 77), Шевченко.
Прикарпаття: Вульчин, Бойко (Данищук, 43), Ковальчук, Француз, Квасний (Яневич, 43), Януш, Борисевич (Геник, 85), Боришкевич (Веприк, 71), Конкольняк (Лаврук, 85), Кузьмин, Худобяк.
Попередження: Корнєв (57), Косовський (75) - Француз (55), Боришкевич (60), Яневич (87).

19 травня. 17:00. Київ, стадіон "Облонь Арена". 1000 глядачів. +25 С.
Арбітр: О.Кальонов (Львів). Асистенти арбітра: О.Беркут (Сімферополь), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл).
4-й арбітр: К.Заброда (Київ). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).

Оболонь-Бровар не перемагає з початку квітня, тому підопічні Ковальця намагалися перервати невдалу для себе серію. Хоча зробити це було непросто, адже Прикарпаття перебуває у хорошому ігровому тонусі, команда у останніх трьох турах лише одного разу зіграла внічию. Тому кияни вирішили не відкладати справу у довгий ящик, відразу взялися за справу та вже на другій хвилині відкрили рахунок. Слободян навісив зі штрафного, гості відбилися, але захисник Оболоні Микита Безуглий першим дотиком м’яч зупинив, а другим - метрів з 20-ти пробив точно у кут воріт Вульчина - 1:0.

Гості відігралися на 29-й хвилині. М’яч влучив у руку Гуськову поблизу кута штрафної площі. Всі очікували навісу від Романа Кузьмина, але той запустив м’яч по неймовірній траєкторії у верхній ближній кут - Федорівський так і не збагнув як це вдалося півзахиснику Прикарпаття - 1:1. І все ж перший тайм був за пивоварами. На 39-й хвилині Коваленко отримав м’яча у штрафній, м’яко скинув під удар Покотилюку, той встиг, як-то кажуть, почистити бутси, прицілитися і щічкою відправити м’яча в дальній кут. Що робили захисники в цей момент, не зовсім зрозуміло, але рахунок став 2:1.

Другий тайм не менше порадував вболівальників. На 54-й хвилині свій момент мав свіжий Гутті, який замінив у перерві ще одного легіонера Кузіна, а Коваленко на 55-й хвилині не влучив у порожні ворота, пробивши вище з десяти метрів. Гості відповіли своїми дальніми ударами від Кузьмина та Конкольняка, але Федорівський продемонстрував якісні сейви. Однак на 62-й хвилині і кіпер киян був безсилим після ударом головою в кут від Кузьмина, який скористався навісом справа від Януша - 2:2.

За кілька хвилин свій момент мав Слободян, але не зумів переграти кіпера суперника. Втім, на 67-й хвилині пивовари змусили знову піднятися свої трибуни. Розіграли коротко кутовий господарі, Гуті навісив до штрафної, м’яч потрапив, здається, до Гуськова, який пробив через себе, і Мединський підправив його у ворота - 3:2. Оце так прощаються кияни з рідною ареною цього сезону.

В будь-якому випадку було помітно, що івано-франківцям не вистачало кількох гравців - Оринчака, Цюцюри, Барчука і Дитка. Могли в кінці поєдинку гості зрівняти рахунок, але Федорівський сьогодні непробивний.

Man of the Match: Назарій Федорівський (Оболонь-Бровар)
Черговий яскравий м’яч воротаря. Щонайменше три сейви у другому таймі врятували його команду від неприємностей. Та й в цілому, забезпечив він надійний тил, добре граючи на виході і починаючи атаки.

За інформацією Sport Arena