Перша ліга. 27 тур. «Суми» - «Прикарпаття» - 2:3

Перша ліга. 27 тур. «Суми» - «Прикарпаття» - 2:3

У виїзному поєдинку 27-го туру Першої ліги івано-франківці здобули неспрості три очки, причому мінімальна перемога 3:2 стала для гостей вольовою. У дебюті зустрічі з двох метрів міг забивати Худобяк, але після флангової передачі він пробив поруч зі штангою, а незабаром у схожій ситуаії вже Конкольняк влучив у стійку воріт. На 28-й хвилині після навісу з кутового Француз таки проштовхнув м'яча за лінію, однак арбітри у цьому епізоді зафіксували офсайд.

Після "сухого" першого тайму майже одразу по перерві рахунок було відкрито, причому зробили це господарі, які до цього не забивали взагалі у шести поспіль матчах! Богдан Кушнаренко сильно пробив зі штрафного метрів з тридцяти, і на відскок м'яча від газону Піцан не зумів зреагувати - 1:0. Щоправда, радість "Сум" від першого весняного гола була недовгою. Всього через п'ять хвилин на лівому фланзі Конкольняк обігрався з Квасним, котрий навісив від лицьової лінії, а першим на м'ячі був вільний Богдан Оринчак, пробивши головою у ближній кут - 1:1.

За лічені хвилини "Прикарпаття" було вже попереду. Знову пройшла подача з лівого флангу, у боротьбі захисники сфолили проти Барчука, тож арбітр призначив пенальті. Вирок з "точки" ударом під поперечину виконав Ярослав Конкольняк, чітко реалізувавши 11-метровий у другому матчі поспіль - 1:2. На 76-й хвилині Богдан Оринчак забив свій другий м'яч, після того, як знову залишився один на дальній штанзі, а його партнери розіграли атаку лівим флангом - 1:3.

На цьому правий вінгер "Прикарпаття" не зупинився і цілком міг оформити хет-трик, однак його удар зі штрафного прийшовся у хрестовину воріт. Невдовзі збільшувати перевагу гостей цілком міг Дитко, але не використав два моменти. Останнє слово було за господарями, коли Артем Шаповаленко буквально перед самим фінальним свистком реалізував ще один пенальті у цій грі - 2:3. 

Чемпіонат України. Перша ліга. 27 тур
«Суми» (Суми) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 2:3 (0:0)
Голи: Кушнаренко (50), Шаповаленко (90+3, пен.) - Оринчак (55, 76), Конкольняк (63, пен.)

Суми: Зеленський, Веремєєв, Буряченко, Радомський, Божий, Курусь (Андрусенко, 65), Керножицький, Кушнаренко, Попов (Шаповаленко, 58), Гречихін (Яцюченко, 80), Островерх (Шморгун, 78).
Прикарпаття: Піцан, Бойко, Ковальчук, Француз (Бочкур, 89), Квасний, Оринчак, Борисевич (Геник, 79), Боришкевич (Кузьмин, 70), Конкольняк (Яневич, 89), Худобяк (Дитко, 76), Барчук.
Попередження: Островерх (21), Зеленський (61) - Барчук (38), Бойко (61).

6 травня. 13:00. Суми, стадіон "Ювілейний". 150 глядачів. +18 С.
Арбітр: Д.Кубряк (Одеса). Асистенти арбітра: К.Хіміченко (Київська обл.), А.Лібстер (Луганськ).
4-й арбітр: Я.Пєсоцький (Суми). Спостерігач арбітражу: С.Скрипак (Київська обл.).

Основні події матчу відбулися вже в другому таймі. Одразу після перерви Суми вийшли вперед завдяки дальньому штрафному, заробленого по центру від воріт. Кушнаренко наважився на удар, і не прогадав: м'яч влетів у лівий від голкіпера кут - 1:0. А вже через п'ять хвилин рівність відновилося: Прикарпаття провело симпатичну комбінацію через лівий фланг, і після подачі Квасного на дальню стійку абсолютно вільний Оринчак головою переправив м'яч у сітку.

Незабаром гості вже були попереду: той же Квасний накрутив опонентів на лівому фланзі і подав до лінії воротарського, де арбітр зафіксував поштовх проти Барчука - пенальті. З 11-метрової позначки м'яч під поперечину відправив Конкольняк. А за кілька хвилин до наступного голу призвела знову-таки атака лівим краєм: передача Квасного знову "знайшла" того ж Оринчака, який прийняв м'яч і прицільно пробив у дальній кут, оформивши "дубль" - 1:3.

Втім, вже на останніх секундах при подачі сумчанами штрафного в спину штовхнули Шаповаленка - пенальті. І сам же постраждалий з "точки" розвів м'яч і воротаря по різних кутах - 2:3.

Man of the Match: Микола Квасний (Прикарпаття)
Від душі "насолив" своїй колишній команді, і хоч сам не забивав, зате відзначився фактично трьома асистами (приплюсуємо передачу, яка призвела до пенальті). У цей день спритний Микола Квасний був просто нестримним!

SportArena