Перша ліга. 18 тур. «Авангард» - «Прикарпаття» - 3:1

Перша ліга. 18 тур. «Авангард» - «Прикарпаття» - 3:1

З перших хвилин поєдинку господарі вирішили довести, що їх регулярні втрати очок вдома є не більше ніж неприємною випадковістю. Після удару Сеницького головою зреагував Андрій Новак. Правда вже через кілька хвилин Єгор Демченко отримав пас на правому фланзі і переграв воротаря "Прикарпаття" - 1:0. Зрівняти рахунок підопічним Володимира Ковалюка вдалося у наступній же атаці. Довгий пас у боротьбу закінчився нічим, але м'яч підхопив Богдан Оринчак, який ударом-парашутом направив його під поперечину воріт господарів - 1:1.

Другий гол господарів став справжньою окрасою матчу. Іван Матяж віддав м'яч на Ігоря Кірієнка і сам же прискорився для отримання зворотної передачі. Її форвард "Авангарду" виконав п'ятою, після чого партнер, що увірвався в штрафну, ще й пробив поміж ніг воротареві. Далі Матяж міг оформити дубль, але в ближньому бою не зумів переграти Новака. Атака продовжилася, і вже Микита Полюлях увірвався у воротарську з глибини, знову отримавши пас п'ятою від Кірієнка - 3:1. Третій гол господарів до півгодини гри і другий ассист в незвичайному стилі від найкращого бомбардира краматорського клубу!

Друга половина гри проходила в менш гострій боротьбі. Лише до 70-ї хвилини почали виникати хоч якісь моменти. Ярослав Конкольняк небезпечно приклався з лінії штрафного, але воротар впорався. Слідом в ту ж зону вривався Василь Цюцюра, який вийшов на заміну, але його удар виявився трохи неточним. У господарів також міг забивати гравець з лавки, але з ударом Станіслава Нечипоренка впорався голкіпер. Також міг все ж оформити дубль Матяж, але обікравши Віктора Яневича, не зміг перекинути Новака.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 18 тур
«Авангард» (Краматорськ) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:1 (3:1)
Голи: Демченко (14), Матяж (21), Полюлях (26) - Оринчак (15).

Авангард: Денчук, Воробей, Мірошник, Счастливцев, Ємець, Полюлях (Шершень, 67), Сеницький, Моїсеєнко (Сухаров, 84), Матяж (Лучик, 90), Демченко (Собко, 73), Кірієнко (Нечипоренко, 78).
Прикарпаття: Новак, Данищук, Ковальчук, Француз (Квасний, 33), Яневич, Оринчак (Януш ,76), Дербах (Борисевич, 76), Веприк, Конкольняк (Лаврук, 83), Дитко (Цюцюра, 56), Барчук.
Попередження: Мірошник (53), Демченко (64), Ємець (90+2), Лучик (90+3) - Оринчак (23), Дитко (37), Данищук (52), Француз (55), Борисевич (74).

17 листопада. 14:00. Краматорськ. Стадіон "Прапор". 860 глядачів. +2С.
Арбітр: П.Дубровець (Житомир). Асистенти арбітра: В.Скобля (Київ), С.Соботюк (Житомир).
4-й арбітр: О.Омельченко (Слов'янськ). Спостерігач арбітражу: В.Чернишов (Кременчук).

Авангард в третьому турі виграв в Івано-Франківську - це був період, коли Прикарпаття ще тільки адаптувалося на новому рівні, а вдома взагалі не могло зачепитися за очки. Тепер же трохи досвідчені гості прибули у Краматорськ з бажанням взяти реванш. Тим більше, в разі поразки івано-франківці ризикували навіть втратити своє десяте місце.

Однак уже в дебюті вдалося повести в рахунку краматорській команді. Сеницький з глибини поля дав діагональ на правий край, де Матяж дуже акуратно відпасував на Демченка. Єгор виявився на розкішній ударній позиції і зумів пробити Новака, тому як м'яч, вдарившись об воротаря, все ж закотився у ворота - 1:0. Прикарпаття відігралося блискавично. Данищук дав поздовжній пас, який невдало перервав захисник. М'яч відлетів правіше на Богдана Оринчак,а який тут же, з кута штрафного, пальнув у дальню дев'ятку - 1:1.

У цей момент, можливо, вирішувалася доля протистояння. І якщо вважати, що в результаті обмінами ударами вийшов нокаут, то ключовими стали 20-26 хвилини, коли Авангард забезпечив собі перевагу. Спочатку в центрі поля Кірієнко в боротьбі з Ковальчуком заробив досить віддалений стандарт. Розіграш штрафного теж не віщував біди, однак Іван Матяж, обігравшись з Кірієнком, абсолютно несподівано вискочив один на один з голкіпером і катнув м'яч низом йому поміж ніг - 2:1.

На куражі Авангард провів досить потужну атаку вже через кілька хвилин. Демченко прорвався через правий фланг і прострілив на Матяжа, але тут Новак виручив. Зате Кирієнко встиг на підбір, загострив атаку Ємець, а Микита Полюлях, перепасували з Кирієнко, вискочив на ударну позицію і закріпив перевагу краматорчан - 3:1. Потрібний рахунок Авангард успішно зберіг у другому таймі, граючи активно і надійно.

Факти про матч:
- третя поспіль перемога Авангарду - в листопаді вони не втратили жодного очка;
- сім матчів ще з початку літа не може виграти в гостях Прикарпаття;
- восени Авангард незмінно пропускав вдома.

Man of the Match: Іван Матяж (Авангард)
Його напрацювань в цьому матчі - гол, асист та активна участь у третій результативній комбінації, коли він цілком міг оформляти дубль. Грав на цей раз ще ширше, успішно з'являвся і справа, і зліва, і по центру. Вдало змінювався позиціями з Демченком і Моїсеєнком. Та й взагалі - запам'ятався як найактивніший в матчі поряд з цими хлопцями і Кирієнком.

Sportarena