Перша ліга. 17 тур. «Прикарпаття» - «Оболонь» - 1:2

Перша ліга. 17 тур. «Прикарпаття» - «Оболонь» - 1:2

Прикарпаття та Оболонь перед очною зустріччю розділяли шість позицій і десять очок. Суперники вже встигли зіграти по одному офіційному матчу навесні, і в обох протистояннях була зафіксована нічия. Оболонь підходила до матчу в статусі фаворита і з позитивною статистикою очних зустрічей - Прикарпаття ще жодного разу не обіграло киян. Івано-франківці входять у число найменш результативних команд Першої ліги.

Аби поліпшити своє турнірне становище, господарям обов’язково необхідно додавати в цьому компоненті. І в першій же атаці господарі забили. На 35-й секунді Кохман прострілив з кутового, м’яч прикотився у центр воротарського, і Курко спокійно розстріляв Литвиненка. Це 1:0 вже на першій хвилині.

Приголомшені гості довго не могли прийти до тями, але на 29-й хвилині несподівано зрівняли рахунок. Глошардін з правого флангу навісив до штрафного, Савченко на мить випередив Пархуця і зовнішньою стороною стопи відправив м’яч у ближню дев’ятку - 1:1. Після забитого м’яча Оболонь кинула вперед всі сили, намагаючись ще до перерви використати свою перевагу, і перед свистком на перерву свого досягла. Савченко від лівої бокової навісив на ближню штангу, і Матяж ударом головою перевів м’яч в дальній кут - 1:2.

Другий тайм не вийшов багатим на моменти і особливо нічим не запам’ятався. З іншого боку, складно що-небудь продемонструвати на газоні досить низької якості, який ще не відійшов від зимової сплячки. Так що рахунок зберігся незмінним. Оболонь здобуває важливі три очки і повертається в гонку лідерів. Прикарпаття залишається з одним очком після двох весняних матчів.

Man of the Match: Василь Литвиненко (Оболонь)
Провини Литвиненка у пропущеному м’ячі точно немає. В іншому, він стабільно провів матч, керував діями партнерів, вселяючи в них впевненість своїми діями.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 17 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Оболонь» (Київ) - 1:2 (1:2)
Голи:
Курко (1) - Савченко (29), Матяж (44).

Прикарпаття: Піцан, Борисевич, Француз, Пархуць, Сікач (Ульянов, 80), Воробчак, Курко, Кохман (Хома, 90+2), Сондей, Дитко (Барчук, 46), Андрейчук (Геник, 62).
Оболонь: Литвиненко, Глошардін (Білий, 61), Безуглий, Мате, Прокопенко, Лобов, Савченко, Мединський, Матяж, Майданевич, Щебетун.
Попередження: Ульянов (84), Барчук (88) - Майданевич (17), Савченко (46).

19 березня 2021 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". +3 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра: С.Наскалов (Мукачеве), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: Ю.Синишин (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Прикарпаття - Оболонь - 1:2. Жвавий старт без продовження

Матчем "життя" в боротьбі за підвищення у класі ставав для "Оболоні" виїзд до Івано-Франківська після того як не зуміла команда Павла Яковенка набрати максимум проти "ВПК-Агро" (0:0). Але й підопічні Руслана Мостового в буквальному сенсі боряться за життя у Першій лізі, так що спуску "пивоварам" давати не збиралися.

У гостей навіть в заявці не опинилося Олександра Батальського, що здивувало, бо форвард вже відсидів свою дискваліфікацію. Можливо, травма завадила зіграти? В іншому відзначив би повернення Олексія Лобова до звичної ролі гравця середини поля, ну а в центрі захисту діяла більш зіграна пара Безуглий-Мате. У стартовому складі ж "Прикарпаття" вийшов зимовий новачок Василь Курко, який знову відзначився забитим голом. Вже на 57-й секунді хавбек відгукнувся на навіс-простріл партнера з кутового. Правда варто відзначити позиційний провал центру захисту киян, бо ще в ДЮСШ всім оборонцям кажуть, що "протягів" у воротарському після стандартів допускати категорично не можна.

Після голу "Прикарпаття" не закрилося і не стало відмахуватися, подібно до більшості аутсайдерів в іграх з топами. Навпаки - команда Мостового грамотно пресингувала суперників і зустрічала їх вже в першій третині, що звужувало простір для маневру при білд-апі "Оболоні". Проте, наприкінці півгодини ігрового часу "пивовари" знайшли можливість для навісу, що є їх сильною стороною. Микита Глошардін викрутив на ближній кут воротарського, де Олексій Савченко в красивому стрибку "рапірою" прошив сітку в районі ближньої «дев'ятки».

Незабаром Савченко записав до свого активу ще й ассист, саме центральний хавбек гостей зробив навіс зі штрафного, який замкнув Іван Матяж, що виграв боротьбу на другому поверсі. Стандарти й після перерви несли небезпеку воротам Піцана, складалося враження, що для захисників "Прикарпаття" сила суперника в цьому ігровому компоненті стала одкровенням.

"Оболонь" в цілому без особливих проблем довела справу до перемоги, а другий тайм провела "на холостих" оборотах. Всі спроби атакувати у виконанні "Прикарпаття" гасилися задовго до небезпечної близькості від воріт Литвиненка. Іванофранківці залишаються на чотирнадцятій сходинці, поки що показувати хороший футбол протягом тридцяти хвилин явно недостатньо для набору очок. "Пивовари" ж вирішили задачу-мінімум і за рахунок цих трьох очок залишилися мінімум восьмими в турнірній таблиці.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.