Перша ліга. 17 тур. «Прикарпаття» - «Інгулець» - 4:0

Перша ліга. 17 тур. «Прикарпаття» - «Інгулець» - 4:0

17-й ігровий день в чемпіонаті України серед команд Першої ліги виявився насправді результативним. Однак, якщо три голи від Дніпра в поєдинку з Гірником-Спорт, ще можна було хоч якось спрогнозувати. То результат, який зафіксував харків’янин Панчишин в Івано-Франківську, де місцеве Прикарпаття приймало Інгулець, став неабиякою несподіванкою. Ні, франківська команда, звичайно, ніколи не залишила поле без бою, демонструючи свою непоступливість до останньої хвилини гри. Проте, настільки рясного голепаду від Прикарпаття у поєдинку із потенційним кандидатом на вихід до Прем’єр-ліги - Інгульцем - насправді не очікував ніхто.

Перші неприємності для петровців господарі франківського стадіону Рух створили вже на третій хвилині зустрічі. Голкіпер Інгульця Ганєв вибив м’яча на половину поля суперника, лівий захисник Прикарпаття Яневич смугастого перехопив і послав вперед на свого партнера, від якого плямистий відлетів до Конкольняка. А той, змістившись до лінії карного майданчика, потужно пробив. Ганєв удар парирував, але прямо на ногу Оринчаку, який на мить випередив Солдата, і буквально розстріляв ворота Інгульця з близької відстані.

На 36-й хвилині франківці свою перевагу збільшили. Досвідчений Веприк подав кутовий з лівого флангу, високий Ковальчук виграв повітря у захисника і потилицею скинув м’яча на дальню стійку, де забутий Січінавою Француз ударом головою вразив ворота. 2:0 - після першого тайму.

В дебюті другої половини зустрічі, а саме на 54-й хвилині, Прикарпаття вистрілило втретє. Голкіпер Новак потужним ударом доставив снаряд на половину поля суперника, м’яч, вдарившись об землю, прилетів до Дитка, який, довго не роздумуючи, головою відпасував на Барчука. В боротьбу за плямистого втрутився оборонець Інгульця Новотрясов і зняв шкіряну сферу з голови франківця, спрямувавши її в боротьбу. Першим на підбиранні опинився Солдат, але ліквідувати загрозу він не зумів, позаяк влучив у свого партнера Кучеренка. Від нього м’яч відлетів на Барчука, який, увійшовши до карного майданчика, зблизився з Ганєвим і елегантно перекинув м’яча через голкіпера - 3:0.

А добив Інгулець Оринчак. На лівому фланзі захисту Лупашка, який за мить до цього обіграв Барчука, на швидкості обікрав Оринчак, увійшов до карного майданчника і, поклавши голкіпера на газон, з гострого кута відправив м’яча до воріт. 4:0 - Прикарпаття громить Інгулець і підіймається на десяту позицію турнірної таблиці. Інгулець продовжує йти сьомим.

Гравець матчу - Богдан Оринчак (Прикарпаття)
Однаково успішно діяв у обох ігрових відрізках гри, став автором стрілецького дублю у ворота Інгульця. Запам’ятався яскравою грою у півзахисті та передній лінії.

Sportarena

Чемпіонат України. Перша ліга. 17 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Інгулець» (Петрове) - 4:0 (2:0)
Голи: Оринчак (3, 58), Француз (36), Барчук (54).

Прикарпаття: Новак, Данищук, Ковальчук, Француз, Яневич, Дербах (Геник, 84), Оринчак, Веприк (Борисевич, 78), Конкольняк (Комар, 90+1), Дитко (Слободян, 88), Барчук (Цюцюра, 78).
Інгулець: Ганєв, Солдат (Кобуладзе, +5), Клименко (Хучбаров, 68), Мішуренко (Елла Кен, 46), Піднебенний (Передистий, 72), Новотрясов, Козлов, Кучеренко, Козак (Запорожець, 46), Січінава, Лупашко.
Попередження: Барчук (15), Ковальчук (15), Конкольняк (30), Дербах (71) - Новотрясов (35), Клименко (62), Піднебенний (68), Запорожець (72), Кучеренко (84).

11 листопада. 14:00. Івано-Франківськ. Стадіон "Рух". 3100 глядачів. +9 С.
Арбітр: Д.Панчишин (Харків). Асистенти арбітра: А.Ісаєв (Запоріжжя), Д.Кєскюла (Павлоград).
4-й арбітр: Ю.Синишин (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Г.Бич (Київ).

В Івано-Франківську матч розпочався з місця в кар'єр, вже на третій хвилині Богдан Оринчак успішно зіграв на добиванні після невпевненої гри Геннадія Ганєва і відкрив рахунок. Слід визнати, що Сергій Лавриненко вкотре не зміг випустити всіх найсильніших, в цей день у старті був відсутній, зокрема, головний бомбардир команди з Петрового Олександр Акименко. Правда це може бути лише частковим поясненням інертній грі попереду з боку гостей.

Господарі ж своїми моментами розпорядилися сповна. Після навісу з кутового Петро Ковальчук виграв повітря і скинув у воротарську, де найспритніш виявився Василь Француз. Захисники "Інгульця" в цьому епізоді діяли максимально апатично і навіть не намагалися перешкодити суперникам організувати гол.

У другому таймі Олександр Кучеренко влучив у Ігоря Солдата, після чого м'яч відскочив до Романа Барчука. Форвард "Прикарпаття" блискуче розпорядився подарунком і довів рахунок до 3:0. Помилка гостей в центрі поля стала причиною і четвертого взяття воріт Ганєва, на цей раз Богдан Оринчак підхопив м'яч і, уклавши голкіпера на газон, закотив його у сітку. Петрівці слабо нагадували команду, яка заявляла про амбіції на вихід в УПЛ перед сезоном.

У трьох матчах з командами з Кіровоградської області в поточному чемпіонаті підопічні Ковалюка домоглися перемог із сумарним рахунком 12:1.

UA-Футбол