Перша ліга. 16 тур. «Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 1:2

Перша ліга. 16 тур. «Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 1:2

У поєдинку 16-го туру Першої ліги Прикарпаття в Івано-Франківську на стадіоні Рух приймало Гірник-Спорт. Незрозуміло в якій формі до гри підходили господарі, які пропустили матчі з Волинню та Авангардом, а ось гості явно не можуть бути задоволені собою: Гірник-Спорт розгубив перевагу та покинув групу лідерів після трьох поразок поспіль в матчах з Поліссям (0:2), Оболонню (2:3) і Вересом (0:3). Підопічним Ігоря Жабченка однозначно потрібна була перемога, щоб з гарним настроєм піти на зимову перерву.

В команді з Івано-Франківська стався справжній прецедент, пов’язаний з коронавірусом. Команда в повному складі здала позитивні тести і відправилась на ізоляцію, але після того, як Прикарпаття звернулося в іншу лабораторію, то всі раптово виявилися здорові. Єдина втрата підопічних Руслана Мостового – дискваліфікований півзахисник Владислав Семотюк. Гірник-Спорт підійшов до матчу на четвертій позиції, а Прикарпаття – на 14-му місці, але з поєдинками в запасі.

Команди бадьоро почали матч і не стали затягувати з першим голом. Після подачі кутового від Батюшина у власному штрафному підіграв собі рукою Роман Кузьмин, а арбітр зустрічі Клим Заброда призначив пенальті. До точки підійшов Юрій Батюшин, який виконував корнер, і впевнено переграв Андрія Новака, пробивши в протилежний від воротаря кут. 1:0 для Гірника-Спорт.

Не можна сказати, що Прикарпаття відразу ж здалося під натиском більш сильного опонента, адже команда Руслана Мостового все ж створювала свої моменти, хоч і не дуже небезпечні: після подачі зі штрафного міг замкнути м’яч в сітку воріт Жмурка Віталій Пархуць, але не дотягнувся до м’яча, а в середині першого тайму Карась мало не зрізав м’яч у власні ворота після навісу Кузьмина, але воротар підстрахував.

Гірник-Спорт хоч і володів ініціативою, але розслабитися з таким чіпким опонентом команді Жабченка не вдавалося аж до 34-ї хвилини, коли був забитий другий м’яч у ворота команди з Івано-Франківська. Захист господарів допустив справжню “навалу” на свої ворота – Андрій Новак впорався з ударом Твердохліба з позиції один на один, але другим темпом м’яч знову дістався Дмитру після скидки головою Батюшина, і на цей раз він вже не схибив, надіславши круглого в сітку – 2 :0. Прикарпаття швидко могло відіграти один м’яч, але Роман Кузьмин потрапив в штангу з меж штрафного, а потім після навісу Януша Цюцюра бив головою – в сантиметрах від штанги пролетіла сфера.

Початок другого тайму вийшов вогненним – Прикарпаття заробило пенальті в абсолютно такому ж стилі, як це зробили гравці Гірника-Спорт в першій половині. Після подачі кутового Олександр Петрусенко виставив руку і завадив польоту м’яча, після чого Заброда вдруге в матчі вказав на точку. До одинадцятиметрової позначки підійшов Роман Барчук, спокійно покотив м’яч у нижній кут воріт Романа Жмурка, який стрибнув до іншої штанги. 1:2 – надихаючий старт другої половини для команди Руслана Мостового.

Другий тайм дійсно проходив більше під акомпанемент атак Прикарпаття, хоч і назвати їх дуже вже небезпечними важко. Гірник-Спорт не надто часто ходив до чужих воріт, що не виглядало як гра команди, яка судячи за попередніми результатами претендує на підвищення в класі. Ближче до кінця матчу і зовсім почалося затягування часу, за що навіть воротар гостей Жмурко отримав жовту картку. На 80-й хвилині варто відзначити дійсно відмінний удар в дальній кут Романа Борисевича – сейв кіпера врятував команду з Горішніх Плавнів.

В підсумку з великими труднощами, але все ж Гірник-Спорт везе із Івано-Франківська три очки і перериває серію з трьох поразок поспіль. Команда Ігоря Жабченка йде на зимову перерву на четвертому місці турнірної таблиці Першої ліги, а Прикарпаття перебуває прямо над зоною вильоту, випереджаючи лише Авангард та Кристал. В той же час сьогоднішнім господарям матчу належить провести пропущені через коронавірус матчі, після чого підопічні Мостового можуть поліпшити своє становище.

Man of the match - Юрій Батюшин (Гірник-Спорт)
Добре показував себе на полі і був активний в атаці своєї команди, коли Гірник-Спорт вів відкриту гру. Після його подачі був зароблений пенальті, який Батюшин сам же і реалізував. А в другому таймі Юрій добре зорієнтувався в чужій штрафній і зробив асист на Твердохліба. Гол + пас – матч вдався.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 16 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) - 1:2 (0:2)
Голи:
Барчук (49, пен.) - Батюшин (6, пен.), Твердохліб (34).

Прикарпаття: Новак, Януш, Мелінишин, Пархуць, Борисевич, Кузьмин (Воробчак, 40), Дербах (Кохман, 41), Сад, Сондей, Цюцюра (Дитко, 85), Барчук (Волошинович, 64).
Гірник-Спорт: Жмурко, Суханов, Векляк, Карась, Герт, Чепелюк, Батюшин (Корольков, 90+4), Петрусенко, Чередниченко (Мурза, 74), Козиренко (Збунь, 68), Є.Твердохліб (Герасимець, 88).
Попередження: Кузьмин (5), Барчук (49), Воробчак (54), Сондей (67), Мелінишин (69), Борисевич (76), Волошинович (77) - Векляк (21), Петрусенко (48), Герт (56), Чепелюк (65), Жмурко (78), Чередниченко (81).

30 листопада 2020 року. 14:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". +2 С.
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: А.Приймачук (Рівне), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Гірник-Спорт перемагає Прикарпаття за рахунок вдалого першого тайму

У спробі перервати серію невдач Ігор Жабченко звернувся до молоді, виставивши в старті одночасно Юрія Козиренка, Єгора Твердохліба та Іллю Чередніченка. Зате Артур Мурза залишився на лавці, як і досвідчений завершувач атак Сергій Герасимець, який в більшості матчів осені був беззастережно основним виконавцем "Гірника-Спорту".

У "Прикарпаття" несподіваною можна назвати відсутність на полі з перших хвилин Назарія Воробчака, але все ж вибір Руслана Мостового на користь насичення центру поля теж можна зрозуміти, суперник сильний саме в цій зоні, з чим наставник івано-франківців вирішив боротися за рахунок кількості виконавців, а не їх якості. Також була у господарів одна вагома втрата, навіть у заявці не виявилося Ярослава Конкольняка.

Втім, в першій половині господарям довелося більше атакувати, ніж захищатися, адже вже в дебюті Юрій Батюшин реалізував пенальті і гості повели в рахунку. Вдавалося це "Прикарпаттю", прямо скажемо, важко. Ну а коли рахунок став 0:2 (Батюшин скинув на Твердохліба і той розстріляв "дев'ятку"), в продовження безпрограшної серії іванофранківців в очних матчах вірилося вже слабо. Якби би ще забив Кузьмін буквально відразу ж після другого гола. Але удар Романа прийняла на себе штанга.

Логічно, що випустити Воробчака Руслан Мостовий вирішив ще до перерви, адже тренер "Прикарпаття" розумів чим загрожує зволікання - треба було терміново міняти ігрову модель на більш атакуючу. Уже в першому таймі була зроблена господарями ще одна заміна, спрямована на освіження центру поля - Кохман замінив Дербаха.

У дебюті другого тайму арбітр Клим Заброда вирішив бути послідовним у своїх рішеннях і призначив пенальті вже в ворота "Гірника-Спорту" за гру рукою захисника після подачі кутового. Роман Барчук ще до його виконання встиг заробити жовту за розмови, але свою роботу виконав грамотно - м'яч і воротар по різних кутах.

Після перерви боротьби і жовтих карток було більше, ніж небезпечних моментів і голів. Але рахунок більше не змінювався. "Прикарпаття" залишилося на 14-му місці, "Гірник-Спорт" закріпився на четвертій позиції. Цей матч підвів риску під змаганнями ПФЛ в 2020-му році. Чотири представники Другої і Першої ліг ще зіграють в середу у 1/8 фіналу Кубка, але сьогоднішніх опонентів це не стосується - вони вже офіційно у відпустці.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.