Перша ліга. 16 тур. «Балкани» - «Прикарпаття» - 3:2

Перша ліга. 16 тур. «Балкани» - «Прикарпаття» - 3:2

В Зорі відбулася зустріч середняків, які сильні насамперед на своєму полі. Але "Прикарпаття" і в гостях почувається непогано, що довело і в цьому поєдинку.

У середині першого тайму команди обмінялися голами, порушивши безмовну рівновагу, що панувала до тих пір. Чернишов пройшов по центру, змістившись праворуч, і віддав м'яч Дем'яну Пєнову, який блискучим ударом з лівої ноги під поперечину не залишив шансів воротарю. Але дуже швидко послідувала гольова відповідь від іванофранківців. Вже в наступній атаці гості заробили кутовий, після подачі якого м'яч знову пішов за лицьову. Василь Француз поборовся і зробив так, щоб це сталося від ноги захисника і він же замкнув навіс на дальній штанзі, зрівнявши рахунок - 1:1.

Рівна гра тривала і після перерви, але цього разу порушити диспозицію вдалося гостям. Богдан Оринчак в контратаці зумів покарати "Балкани" за низку позиційних помилок у обороні. 1:2 - вперше за довгий час "Прикарпаття" змогло забити двічі протягом одного матчу. Правда нерівність в рахунку знову залишалася недовго - Сергій Любчак скористався скидкою Богдана Саламахи на дальній штанзі після подачі зі штрафного.

У кінцівці господарі грали гостріше по частині творення і явно були не проти забити третій, але Андрій Новак довго не помилявся. Допоміг господарям стандарт, Любчак зачепився за м'яч і навіть змусив захисників фолити на собі. Але падати автор другого голу не став, пробивши по воротах. Потім на шляху м'яча опинився Владислав Кабанюк, який підправив його в сітку - 3:2.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 16 тур
«Балкани» (Зоря) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:2 (1:1)
Голи: Пєнов (23), Любчак (72), Кабанюк (81) - Француз (25), Оринчак (58)

Балкани: Паламарчук, Саламаха, Гончаренко (Ільницький, 64), Любчак, М.Златов (Юречко, 80), Опря, Чернишов (В.Златов, 46), Платунов, Гаврилюк, Пєнов (Кабанюк, 60), Райчев (Паламар, 57).
Прикарпаття: Новак, Данищук, Ковальчук, Француз, Квасний, Дербах (Веприк, 46), Борисевич (Прошак, 87), Оринчак (Януш, 68), Конкольняк, Дитко (Бойко, 59), Барчук.
Попередження: Саламаха (35), Платунов (79), Кабанюк (88), Юречко (90) - Дербах (18), Француз (34).

3 листопада 2018 року. 14:00. с. Зоря. Стадіон ім. Б. Тропанця. 1700 глядачів. +12С.
Арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра: А.Лібстер (Луганськ), І.Жосан (Херсон).
4-й арбітр: М.Пономаренко (Одеса). Спостерігач арбітражу: О.Іванов (Донецька обл.).

Балкани лише раз програли на своєму полі у цьому сезоні і сталося це в минулому турі. Проте Прикарпаття їхало в Зорю мотивованим, адже в разі перемоги могло піднятися на дев'яте місце, на якому власне і розмістилися господарі. Команда Андрія Пархоменка розпочала на своєму стадіоні традиційно сильно і вже на 23-й хвилині вразила ворота Новака.

Причому як же красиво Дем'ян Пєнов відкрив рахунок: Чернишов в центрі поля завозився з м'ячем, відпустив його трохи від себе і Пєнов без роздумів метрів з 30-ти пальнув його в дальню дев'ятку. Кіпер Прикарпаття не ворухнувся - 1:0. Так само швидко іванофранківці рахунок зрівняли. Конкольняк навісив з кутового, Дитко на ближній штанзі продовжив м'яч і Француз буквально увігнав м'яч у ворота з району воротарського - 1:1.

Після перерви гості намагалися нагнітати і вже через десять хвилин після відновлення поєдинку після контратаки Оринчак виявився спритнішим за всіх у штрафному і зумів пробити Паламарчука - 1:2. Рахунок зрівняв той, хто був чи не найбільш мотивованим на полі. Свіжий Руслан Паламар виконав навіс в штрафну, Саламаха ударом головою м'яч продовжив в сторону воріт і Любчак відзначив народження сина забитим м'ячем - 2:2.

І все ж останнє слово було за господарями. Після вкидання ауту м'яч заметушився по штрафному, Паламар бив з розвороту з району 11-метрової позначки і Кабанюк зумів замкнути постріл партнера - 3:2. Ця перемога дозволила Балканам принаймні на добу обійти Миколаїв і піднятися на восьме місце. А Прикарпаття показало - наскільки воно залежить від своїх лідерів Боришкевича, Худоб'яка та Цюцюри, які з різних причин не змогли взяти участь в сьогоднішньому матчі.

Гравець матчу - Руслан Паламар
Відмінно вийшов на заміну, взявши участь у двох голах своєї команди. Виглядав дуже активним, змушуючи раз по раз помилятися своїх опонентів.

Цікаві факти
- Прикарпаття вперше за шість матчів забило більше одного м'яча за гру

Sportarena