Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Альянс» - 3:1

Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Альянс» - 3:1

Альянс з висоти свого третього місця був очевидним фаворитом цього протистояння – і не тільки тому, що Прикарпаття напередодні відставало на три позиції і відразу сім очок при матчі в запасі у команди з Сумщини. Наприкінці травня підопічні Ярошенка весело і невимушено громили Прикарпаття вдома в минулому сезоні. Але, як виявилося, дещо змінилося в порівнянні з весною.

По-перше, намітилася певна криза у гостей. Домашня поразка від ФК Ужгород тільки підтверджувала ці загадки. По-друге, хороший ігровий відрізок у господарів – давно Прикарпаття не було так високо, впритул до першої трійки. Як тут не згадати, що в першому колі минулого сезону івано-франківці теж обігравали вдома Альянс, ще з В.Шараєм в складі.

Уже в дебюті досить непогані моменти були у Рудюка, Барчука і Волошиновича. Так що не здивувало, коли в ході швидкої атаки на 17-й хвилині Прикарпаття відкрило рахунок. Барчук вистелив розрізну передачу на Сондея, котрий ніби як і невдало прийняв, але не спіткнувся, а спокійно пробив повз воротаря в дальню «шістку» – 1:0. До речі, саме Іван забивав Альянсу в переможному матчі річної давності. Колишній гравець охтирського Нафтовика-Укрнафти, до слова кажучи.

Була, звичайно, спокуса зіграти проти фаворита «другим номером», віддати ініціативу, відійти назад великими силами. Але Прикарпаття не стало так робити – і тисячу разів праве в цьому! Настирливий Барчук знову створив небезпеку з нічого. Здавалося, Пікуль далеко на лівому фланзі захисту його «відіграв», але воротар вибіг назустріч і зарядив м’ячем у форварда. Рикошет від Романа йшов прямо в ворота, а захисник Пікуль змушений був вибивати з лінії, при цьому боляче врізавшись в штангу. І геройство виявилося марним: набігаючого Барчука збив Пісний, так що рефері призначив пенальті, і Роман впевнено переграв Єфанова з точки – 2:0.

У ці складні хвилини, коли, здавалося, все пішло у гостей під укіс, дуже великим молодцем виявився Загинайлов. Він взяв гру на себе, пішов вперед, а з цим пішли у Альянсу стандарти. Якщо після першого з них форвард не влучив у ціль ударом через себе в падінні, то в іншому бив головою точно в ціль – і тут Новак виручив Прикарпаття. Після перерви здорово пробивав після скидки Загинайлова Ярошенко – на місці був голкіпер.

Забий-но гості – звичайно, другий тайм перестав би бути важким. На жаль, це їм не вдалося. А ось Прикарпаття дуже зріло відіграло в цій ситуації. Коли господарі тиснули, в Альянсу йшли дурні помилки. Однією з них не можна було не скористатися. Коли воротар буквально віддав м’яч чужому вінгеру Воробчаку, той відразу відпасував лівіше, і Роман Барчук із забійної позиції без проблем не промахнувся по порожніх воротах. Це 3:0! Все, що встигли гості, це гол престижу: подачу Лебеденка з правого флангу замкнув хорошим ударом Ярошенко-молодший (3:1). Втім, Барчук, Волошинович, Рудюк, Воробчак неодноразово загострювали гру і могли забивати ще.

Господарі продовжили прагматично розкатувати за рахунком, тому без особливого ризику довели гру до перемоги. Прикарпаття набирає 22 очки і виходить на п’яте місце. Решта матчів туру, звичайно, можуть похитнути становище Команди рідного краю, але не погіршити в порівнянні з минулим туром – це точно. Альянс ж зробив конкурентам відмінний подарунок перед центральним матчем туру. Втома і не сама «широка лава запасних» зіграли свою роль в невдалому жовтневому виступі Липової Долини.

Man of the match: Роман Барчук (Прикарпаття)
Топ! Гольова передача, зароблений і реалізований пенальті, гол з гри – кращий гравець Прикарпаття в цьому році!

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 15 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Альянс» (Липова Долина) - 3:1 (2:0)
Голи:
Сондей (17), Барчук (34-пен., 60) - Ярошенко (65).

Прикарпаття: Новак, Пастух (Квасний, 46), Матушевський, Лень, Писко, Воробчак, Семотюк (Геник, 90), Рудюк, Сондей (Цюцюра, 77), Волошинович (Кузьмин, 72), Барчук (Горбаченко, 67).
Альянс: Єфанов, Пісний, Пікуль, Герт, Рогозинський, Лебеденко, Карноза (Лучик, 67), Ярошенко, Агапов, Шмигельський (Сидоренко, 59), Загинайлов (Шпирьонок, 89).
Попередження: Пастух (17), Семотюк (44), Писко (49), Рудюк (71) - Пікуль (29), Лучик (70), Сидоренко (86), Рогозинський (87), Пісний (90+3).

23 жовтня 2021 року. 13:15. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 980 глядачів. +13 С.
Арбітр: Є.Цибулько (Черкаська обл.). Асистенти арбітра: М.Кузьменко (Київ), К.Хіміченко (Київська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: С.Соботюк (Київ).

 
Команда Ярошенка втрачає свій шарм

Гра стала реваншем клубу з Івано-Франківська за попередній розгром від Липової Долини 1:4 в сезоні 2020/21. Альянс переживає спад. Тренер Юрій Ярошенко реагує: порівняно з попереднім програним Ужгороду поєдинком (2:3) замість Важинського у ворота став Єфанов, повертається до гри Пікуль, який відбув дискваліфікацію, в основі виходять Лебеденко, Карноза, Герт. Нарешті на лаві для запасних другу гру поспіль знаходять місця і для молоді – Бойка, Петленка. Відверто кажучи, запізно, якщо команда хоче в УПЛ.

Не все так погано, як здавалося перед матчем, у команди з Івано-Франківська. Капітан Цюцюра обійшовся без важкого пошкодження, хоча під час минулої гри з "Поділлям" його зі стадіону забирала "швидка". Тут же він був у запасі й вийшов у другій половині гри.

Гол трапився внаслідок помилки Андрія Герта в центрі поля. Семотюк віддав у дотик передачу на Барчука, Роман розвернувся і віддав на Івана Сондея, котрий ідеально забіг за спину чотирьом оборонцям "Альянсу". Хавбек одним дотиком на швидкості прийняв «кругляка», а іншим пробив повз воротаря Єфанова – 1:0.

Далі "Альянс" спіткала справжня трагедія в середині тайму. Після верхового закидання від Воробчака капітан і центральний захисник «зелених» Костянтин Пікуль у боротьбі з Барчуком вибив м’яча кіперу Єфанову. Той влучив у нападника орлів, м’яч полетів у ворота. Костя пришвидшився і в останній момент врятував команду від голу ціною пошкодження – вдарився головою об стійку. Барчук тут же кинувся в боротьбу з Русланом Пісним й після першого ж дотику до м’яча форвард "зелено-жовтих" завалився на газон. Суддя Цибульник призначив пенальті, хоча момент був більш, ніж сумнівний. Той же Барчук реалізував ударом низом в протихід Єфанову – 2:0.

До кінця тайму могло забити як "Прикарпаття" втретє (Воробчак), так і "Альянс" (Загинайлов). Зате в середині другої половини гри після жахливої помилки воротаря Єфанова Липова Долина пропустила втретє. Воротар віддав пас на суперника, правого вінгера Назара Воробчака. Вихід вдвох на голкіпера: Воробчак відкидає Барчуку й вже 3:0.

Один м’яч вдалося відіграти, коли атакувальні гравці "Прикарпаття" стали програвати боротьбу. Агапов навісив з правого флангу, Костя Ярошенко випередив воротаря і замкнув головою – 3:1. Тож "Прикарпаття" тричі забиває не зі створених моментів, а внаслідок помилок "Альянсу". А Липова Долина розпочинає уже тенденційне падіння в турнірній таблиці.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.