Перша ліга. 14 тур. «Прикарпаття» - «Оболонь Бровар» - 0:1

Перша ліга. 14 тур. «Прикарпаття» - «Оболонь Бровар» - 0:1

В Івано-Франківську закривали 14-й тур Першої ліги середняки турнірної таблиці. Дощ, що пройшов напередодні, вніс свої корективи, але це не зробило гру похмурою. Хоч про красиві комбінації говорити і не доводилося, та за рахунок довгих передач і навісів командам вдавалося створювати небезпеку. До перерви двічі міг забивати Роман Барчук, який замикав передачі справа. Проте в першому епізоді форвард пробив вище, а в другому влучив у поперечину. Також непоганий епізод був за участю Святослава Лаврука, який пробив у сітку із зовнішнього боку.

У другій половині тайму "пивовари" вже самі створювали моменти. Після удару Єфремова зіграли в блоці захисники, а з двома поспіль спробами Гуськова впорався Андрій Новак, що повернувся у ворота після одужання. Голкіпер рятував "Прикарпаття" і в інших епізодах, які виникали після дальніх ударів "Оболонь-Бровар".

Після перерви кияни захопили ініціативу і почали доводити, що не дарма носять реноме гостьової команди. У першому небезпечному епізоді м'яч навіть опинився в сітці, але арбітри зафіксували офсайд. За кілька хвилин м'яч заметушився по воротарській "Прикарпаття", однак якимось дивом у площину не влучив. У господарів перший небезпечний епізод після перерви вдалося створити завдяки зусиллям Романа Дитка, який вийшов на заміну.

Кінцівка матчу пройшла в активній боротьбі зі сторін обох команд, було помітно, що ніхто з них не хоче втрачати два очки. Контратака "пивоварів" за участю Артема Ковбаси та Євгена Єфремова завершилася виходом один на один останнього і сейвом Новака. У компенсований час найнебезпечніший гравець "Оболоні-Бровара" все ж домігся свого: Євген Шевченко зробив навіс зліва, а Єфремов пробив на випередження головою в нижній кут.

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 14 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Оболонь Бровар» (Київ) - 0:1 (0:0)
Гол: Єфремов (90+1).

Прикарпаття: Новак, Данищук, Ковальчук, Прошак, Яневич, Оринчак (Януш, 81), Веприк (Дитко, 69), Лаврук (Конкольняк, 46), Борисевич, Цюцюра, Барчук.
Оболонь-Бровар: Федорівський, Гуськов (Ковбаса, 77), Єфремов, Коваленко, Мединський, Покотилюк, Семенко, Слободян (Островський, 72), Шевченко Є., Шишка, Кузін.
Попередження: Яневич (38) - Шевченко (44), Кузін (58), Семенко (60).

21 жовтня 2018 року. Івано-Франківськ. Стадіон "Рух". 3000 глядачів. +12 С.
Арбітр: Д.Резніков (Кам'янське). Асистенти арбітра: М.Юхименко (Луцьк), А.Приймачук (Рівне).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Дуже напруженим видався цей матч, так що постскриптум у 14-го туру вийшов гідним. Кожна з команд могла забивати, не один раз воротарі Новак і Федорівський по-справжньому виручали свої команди. Однак напориста і гостра гра гостей зумовила підсумок зустрічі. У кінцівці вони провели швидку багатоходівку, і навіс Шевченка з лівого флангу замкнув Єфремов, який пробив головою, випередивши захисника Яневич - 0:1. Оболонь-Бровар набирає 22 очки і виходить на чисте п'яте місце. А Прикарпаття з 14 балами залишилося на 10-ій позиції.

Man of the Match: Євген Єфремов (Оболонь-Бровар)
Потужний матч правого латераля киян. Добре підключався до атак, багато разів комбінації з його участю доходили до реальної загрози. Міг відкривати рахунок ще раніше, але Новак виграв у нього вихід сам-на-сам. А в кінцівці Єфремов по-бомбардирськи замкнув навісну подачу, принісши оболонцям чергову важливу виїзну перемогу.

Sportarena