Перша ліга. 13 тур. «Прикарпаття» - «Альянс» - 1:0

Перша ліга. 13 тур. «Прикарпаття» - «Альянс» - 1:0

Команди підходили до першого після паузи матчу в Івано-Франківську в різному настрої. "Прикарпаття" лише на один заліковий пункт випереджало передостанню команду чемпіонату. Підопічні Руслана Мостового набрали всього один заліковий пункт в чотирьох матчах. "Альянс" навпаки, окрилений перемогою в минулому турі над "Вересом". Гості не мали наміру зупинятися на досягнутому. Поєдинок обіцяв бути напруженим і безкомпромісним.

Але початок вийшов небагатим на моменти. Господарі прибрали м'яч до ніг, шукали шляхи до воріт суперника і на 27-й хвилині досягли успіху в цьому. Пройшла атака по центру, Сад відкинув м'яч назад на Сондея, який наважився на удар метрів з 27-и. Постріл вийшов класним - і це 1:0! Ще через дві хвилини Кузьмин увірвався в штрафну, але на удар сил вже не вистачило.

Господарі контролювали гру весь тайм, зумівши піти на перерву, ведучи в рахунку. Другий тайм вийшов досить похмурим, як і погода в Івано-Франківську. Гості були заряджені відігратися, але абсолютно беззубо виглядали в атаці. У підсумку, господарі здобули важливу для себе третю перемогу і ще більше віддалилися від зони вильоту.

Man of the Match Валерій Сад (Прикарпаття)
Відмінний матч півзахисника команди з Івано-Франківська. Завдяки його діям був відіграний центр поля, де люблять господарювати саме підопічні Ярошенка. А з цим прийшла і перемога. Ну і асист в актив молодого гравця буде не зайвим.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 13 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Альянс» (Липова Долина) - 1:0 (1:0)
Гол:
Сондей (27).

Прикарпаття: Новак, Януш, Пархуць (Пастух, 88), Мелінишин, Борисевич, Кузьмин, Сад, Семотюк (Геник, 74), Сондей (Воробчак, 60), Барчук (Вацеба, 60), Цюцюра (Волошинович, 84). 
Альянс: Важинський, Пікуль, Медведєв (Лучик, 80), Неплях, Пісний (Осадчий, 46), Лебеденко, Ярошенко, Піднебенной (С.Шарай, 62), В.Шарай (Сидоренко, 88), Агапов, Загинайлов (Зубков, 62).
Попередження: Барчук (38), Семотюк (64), Сад (90+1), Новак (90+3) - Ярошенко (1), Загинайлов (53), Медведєв (67), С.Шарай (82).

15 листопада 2020 року. 14:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". +10 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра: С.Наскалов (Мукачеве), О.Марчик (Київ).
4-й арбітр: В.Файда (Львів). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Перериваючи серію невдач. Прикарпаття здобуває домашню перемогу

Протягом чотирьох останніх матчів "Прикарпаття" ніяк не могло отримати три пункти. Перемога над "Нивою" в минулому місяці так і залишалося останнім досягнення команди Мостового, яка з кожною наступною невдачею, все сильніше наближалася до зони вильоту. Перед стартом 13-го туру вони лише на одне очко випереджали 15-й "Авангард".

Але "Альянсу" на проблеми івано-франківців було все одно, у них завдання було одне - перемогти. Натхнені успіхом в минулому турі, вони активно почали матч і виглядали цікавіше суперника. Тим більш несподіваним вийшов гол господарів, які повели в рахунку після дальнього удару Сондея. Цілком можливо, що постріл Івана претендуватиме на звання найкращого в турі.

Гості, провівши жвавий старт, не очікували, що пропустять першими і з кожною хвилиною збільшували тиск. Тут ми віддамо належне "Прикарпаттю", яке в захисті діяло впевнено, рідко даючи шанс пробивати по своїх воротах. Навіть стандарти "Альянсу", які часто приносять результат ("Верес" збрехати не дасть), не несли за собою велику небезпеку. З позиційними атаками було ще складніше.

Господарі у другому таймі рідко вибігали в контратаки, розуміючи, що синиця в руках більш ціна, ніж журавель в небі. Тим більше, після такої довгої серії невдач. "Альянс" старався, але пройти оборонні редути так і не зміг, програвши свій п'ятий матч в нинішньому сезоні. Хтось може заперечити, що гра була швидше нічийною, але "Прикарпаття" свій, не самий очевидний, момент реалізувало, а після грамотно зіграло в обороні. Перемогу можна назвати заслуженою.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.