Перша ліга. 13 тур. «Дніпро-1» - «Прикарпаття» - 2:1

Перша ліга. 13 тур. «Дніпро-1» - «Прикарпаття» - 2:1

Черговий суперник лідера Першої ліги надав вельми якісний опір. Принаймні до перерви дніпряни створювали небезпеку лише епізодично, більшу частину часу проводячи далеко від володінь Вульчина. Це заслуга насамперед захисників і опорних "Прикарпаття", які в разі найменшої небезпеки відігравалися з голкіпером і не виходили з оборони шляхом банальних виносів, використовуючи короткий пас.

"Дніпро-1", коли помітив, що короткі передачі не є ефективним засобом для злому оборони гостей, перейшов на навіси, які були спрямовані на Куліша. Станіслав міг забивати двічі в середині тайму. У першому епізоді на допомогу воротареві прийшла штанга, а у другому заблокував спробу удару з вигідної позиції захисник.

Після перерви гра набула більш закритий характер, тепер вже франківці не думали про контрдії. "Дніпро-1" ж втрачав момент за моментом, найбільш яскравими з яких були епізоди за участю Сніжка і Куліша. Сколихнув ситуацію на футбольному полі гол Романа Барчука, який став наслідком грубої помилки Юрчука. Відразу ж пригадався ляп Валерія в Краматорську, коли він також не зміг приборкати м'яч, що летів йому в руки здалеку.

Гольова відповідь дніпрян логічно випливала з гри і відбулася з неоднозначного пенальті. Василь Француз хотів винести м'яч з власного штрафного і не бачив, як ззаду підкрався Когут. Те, що не вдавалося Кулішу з гри, вийшло зробити з точки. Рішення арбітра додати до основного часу аж шість хвилин при семи замінах на той момент було теж, м'яко кажучи, дивним.

На передостанній з них господарі все ж вирвали перемогу. В гольовому епізоді варто відзначити пас, який Загальський віддавав через себе. Олексій Чичиков опинився в десяти метрах від воротаря по діагоналі і пробив у дальній кут без шансів для останнього - 2:1.

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 13 тур
«Дніпро-1» (Дніпро) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 2:1 (0:0)
Голи: Куліш (81 пен.), Чичиков (90+5) - Барчук (71)

Дніпро-1: Юрчук, Чеботаєв (Білик,81), Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко, Сніжко (Загальський, 77), Когут (Войцеховський,81), Чичиков, Щедрий (Мігунов,46), Куліш.
Прикарпаття: Вульчин, Данищук, Ковальчук, Француз, Лаврук, Борисевич, Оринчак (Януш,82), Веприк (Бойко,73), Цюцюра (Боришкевич,89), Конкольняк, Барчук (Дитко, 90+2).
Попередження: Цюцюра (38), Оринчак (56), Француз (78), Вульчин (90+2).

13 жовтня 2018 року. 18:00. Дніпро. Стадіон "Дніпро-Арена". 2740 глядачів. +16 С.
Арбітр: А.Коваленко (Полтава). Асистенти арбітра: М.Близнюк, В.Думенко (обидва - Харків).
4-й арбітр: Л.Тельбух (Дніпро). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).

Лідер приймав середнячка, який так само, як і СК Дніпро-1, проводить перший сезон після підвищення в класі. При цьому прикарпатці уславилися непоступливою командою, зломити опір якої не так просто. Тому навіть фавориту сезону довелося уважно поставитися до візиту досвідчених івано-франківців.

І матч дійсно вийшов непростим. Господарі намагалися відкрити рахунок, але замість цього вже в другому таймі безглуздо виявилися в ролі наздоганяючих. Роман Барчук, обігравшись з Конкольняком, змістився з лівого флангу і пальнув метрів з 25-ти. Воротар господарів Юрчук, мабуть, не очікував такого повороту подій, тому що впав під ударом і впустив м'яч в ворота - 0:1.

Тиск господарів спрацював в самій кінцівці. Спершу вони заробили пенальті - на рядову подачу Польового встигав, взагалі-то, захисник гостей Француз, однак він не очікував, що з-за спини вискочить Когут, тому суперник першим встиг до м'яча, та ще й отримав по ногах (захисник хотів виносити м'яча). Станіслав Куліш потужно пробив у правий від воротаря кут, і хоча Вульчин дотягнувся, але дістати добре посланий м'яч було б важко - 1:1.

На куражі дніпряни ще і здобули вольову перемогу. Знову завантажував м'яч в штрафну Польовий. Войцеховський продовжив на Загальського, а той скинув на Чичикова. І Олексій завдав чудового удару метрів з 11-ти в дальню «шістку» - 2:1. Можна уявити собі розчарування Прикарпаття, але нічого не вдієш проти суперника, у якого такі люди сидять на лавці, які в будь-якому іншому клубі були б лідерами.

Факти про матч:
- друга поспіль вольова перемога СК Дніпро-1 (після Інгульця в минулому турі);
- третя поспіль перемога лідера;
- гол Чичикова найпізніший за час виступу його клубу у Першій лізі.

Гравець матчу: Олексій Чичиков (СК Дніпро-1)
Один з найактивніших у складі господарів. Відмінно комбінував, міг забивати і раніше, але відклав переможний м'яч до п'ятої компенсованої хвилини.

Sportarena