Офіційно: відкритий лист 24 українських клубів до ПФЛ

Офіційно: відкритий лист 24 українських клубів до ПФЛ

ФК «Прикарпаття» Івано-Франківськ, за ініціативою двадцяти чотирьох клубів ПФЛ, а саме ФК «Авангард» Краматорськ, ФК «Буковина» Чернівці, ФК «Верес» Рівне, ФК «Волинь» Луцьк, ФК «ВПК-Агро» Шевченківка, ФК «Гірник» Кривий Ріг, ФК «Гірник-Спорт» Горішні Плавні, ФК «Діназ» Вишгород, ФК «Калуш» Калуш, ФК «Кремінь» Кременчук, ФК «Кристал» Херсон, ФК «Металург» Запоріжжя, ФК «Миколаїв» Миколаїв, ФК «Минай» Ужгород, ФК «Нікополь» Нікополь, ФК «Поділля» Хмельницький, ФК «Полісся» Житомир, ФК «Прикарпаття» Івано-Франківськ, ФК «Реал Фарма» Одеса, ФК «Рух» Львів, ФК «Таврія-Сімферополь» Берислав, ФК «Ужгород» Ужгород, ФК «Чайка» Петропавлівська Борщагівка, ФК «Чорноморець» Одеса, інформує про висловлення недовіри Президентові ПФЛ Макарову Сергію Дмитровичу абсолютною більшістю клубів-членів Професіональної футбольної ліги. 

Так, 11 червня 2020 року під час проведення позачергової Конференції ПФЛ 20 клубів підписало колективне звернення. Пізніше ще 4 клуби приєдналися до нього, що разом складає 24 клуби. Таким чином, просимо вважати дане звернення висловленням недовіри клубів у розмінні ч. 1 ст. 21 Статуту ПФЛ та просимо внести питання про підтвердження недовіри до порядку денного Чергової Конференції на підставі ч. 5 ст. 13 Статуту ПФЛ.

Відповідно до цього звернення, причиною висловлення недовіри є непрофесіоналізм Макарова С.Д. у нинішній кризовій ситуації, пов’язаній із дією заборони на проведення масових спортивних заходів, у тому числі футбольних змагань. Макаров С.Д. своєю неорганізованістю, неможливістю винайдення компромісу серед клубів, відсутністю чіткої позиції, як керівника організації, та пасивністю у винайдені шляхів повернення до футболу призвів до розколу та конфліктної ситуації серед клубів ПФЛ та проведенню двох Рад Ліг й однієї позачергової Конференції. Іншим наслідком його некомпетентності стало перетворення ПФЛ у фінансово неспроможну організацію без будь-яких заощаджень, яка самостійно не може об’єднати клуби та забезпечити проведення футбольних змагань.

У зв’язку із цим, вимагаємо у відповідності до ч. 2 ст. 21 та ч. 5 ст. 13 Статуту ПФЛ внести до порядку денного Конференції ПФЛ питання щодо висловлення недовіри Президенту ПФЛ, а також внести до порядку денного питання про фінансовий й аудиторський звіти діяльності ПФЛ і про внесення змін до статуту ПФЛ. Про розгляд даного звернення просимо повідомити усіх підписантів звернень у найближчий час. Просимо вважати цей лист офіційним зверненням до Професіональної футбольної ліги.

КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ КЛУБІВ ПФЛ (pdf)