Офіційно: Роман Толочко і Михайло Писко - новачки «Прикарпаття»

Офіційно: Роман Толочко і Михайло Писко - новачки «Прикарпаття»

Першими літніми новачками "Прикарпаття" стали 22-річний півзахисник Роман Толочко і 28-річний захисник Михайло Писко. Обидва футболісти є уродженцями Львівської області, пройшли з новою командою перший навчально-тренувальний збір, а на початку липня ці гравці уклали контракти з івано-франківським клубом.

Роман Толочко (25.10.1998) грає на позиції опорного півзахисника. Народився у Львові, вихованець місцевої СДЮШОР "Карпати" (перший тренер - Тарас Ткачик). Після завершення футбольної школи уклав з "левами" перший в кар'єрі професійний контракт.

За неповних півтора сезони молодий гравець пройшов шлях від юніорського до основного складу львівського клубу. 3-го березня 2019-го року дебютував в УПЛ у матчі проти ФК "Львів". У його активі дев'ять матчів у Прем'єр-Лізі та Кубку України, а також більше сотні - у Чемпіонатах U-21 та U-19.

Минулого сезону опорний півзахисник захищав кольори одразу двох команд Першої ліги. Розпочинав чемпіонат 2020/21 у футболці харківського "Металіста 1925", за який зіграв всього три поєдинки. А навесні приєднався до краматорського "Авангарду", у складі якого відіграв 16 матчів і забив 4 голи.

Михайло Писко (19.03.1993) - лівий захисник. Народився в с. Воля-Баранецька (Самбірський р-н, Львівська область). Футболом починав займатися в ДЮСШ Самбора, де працював його батько - колишній професіональний футболіст. Далі Писко навчався у Львові в "УФК-Карпати" у тренера Олега Родіна. 

Після завершення навчання був запрошений у молодіжний склад донецького "Шахтаря", де протягом чотирьох сезонів був беззмінним і незамінним гравцем оборони. Ставав переможцем (2010/11 та 2011/12), срібним (2013/14) та бронзовим (2012/13) призером молодіжного чемпіонату України, а згодом залучався до юнацької і молодіжної збірних України.

Згодом Писко грав в оренді за луганську "Зорю" (зокрема, проти "Мольде" та "Фейєнорда" в сезоні 2014/15 Ліги Європи), ужгородську "Говерлу", маріупольський "Іллічівець", винниківський "Рух", "Інгулець" з Петрового. Також свого часу фланговий захисник захищав кольори білоруських клубів "Белшина" та "Гомель". Минулий сезон 2020/21 Михайло розпочав в "Агробізнесі" (3 матчі), а після зимової перерви перейшов до "Авангарда", за який провів 15 ігор у Першій лізі.

МФК "Прикарпаття" вітає новачків у команді!

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.