Офіційно: 26-річний Іван Сондей - новачок «Прикарпаття»

Офіційно: 26-річний Іван Сондей - новачок «Прикарпаття»

У вівторок, 29 червня, склад МФК "Прикарпаття" поповнив 26-річний півзахисник Іван Сондей, який уклав з івано-франківським клубом однорічний контракт. Атакувальний хавбек, відомий своїми виступами за "Нафтовик-Укрнафту", прем'єрліговий "Олімпік" і МФК "Миколаїв", також може вдало діяти на обох флангах півзахисту.

У Команді рідного краю Сондей виступатиме під 21-им ігровим номером, а дебютувати у складі "Прикарпаття" цей досвідчений новачок цілком зможе вже у домашньому матчі 21-го туру Першої ліги з одеським "Чорноморцем". Сьогодні хавбек був дозаявлений за івано-франківську команду.

Довідка
Іван Сондей народився 15 січня 1994 року в с. Голинь Калуського району. Футболом почав займатися в футбольній секції рідного села. В 2007 році перейшов до ДЮСШ "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), а в 2008 році - до BRW-ВІК (Володимир-Волинський). В 2008 році отримав пропозиції від київського "Динамо" та донецького "Шахтаря". Іван обрав київську команду, в складі якої в фіналі ДЮФЛУ отримав звання найкращого півзахисника. Після цього отримав важку травму, через яку пропустив майже рік. Тренувався з "Динамо-2", але лише для того, щоб набрати оптимальну форму.

В 2012 році виступав у складі ФК "Калуш" в обласному чемпіонаті серед аматорів (12 матчів, 1 гол). Того ж року перейшов до складу дніпропетровського "Дніпра", але за головну команду дніпрян не зіграв жодного поєдинку. Натомість захищав кольори юнацької та молодіжної команди клубу, в складі якого зіграв 41 матч та відзначився 6 голами.

Після завершення контракту з "Дніпром" перебрався до охтирського "Нафтовика-Укрнафти", за який у Першій лізі зіграв 70 матчів та відзначився 11-ма голами. У липні 2017 року підписав контракт з прем'єрліговим "Олімпіком" з Донецька, кольори якого захищав наступні два сезони. За цей час відіграв 42 матчі, відзначився одним забити м'ячем та віддав чотири асисти. Окрім того, разом з донеччанами дебютував у Лізі Європи УЄФА проти грецького "ПАОКа".

Минулого літа на правах "вільного агента" Сондей перейшов до першолігового "Миколаєва". Цього сезону складі "корабелів" хавбек провів 18 поєдинків у чемпіонаті та Кубку України, в яких забив два м'ячі. У лютому хавбек припинив співпрацю з "Миколаєвом", а 30 червня 2020 року був дозаявлений за івано-франківське "Прикарпаття".

Вітаємо земляка у Команді рідного краю!

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.