Офіційно: 23-річний Віталій Пархуць - новачок «Прикарпаття»

Офіційно: 23-річний Віталій Пархуць - новачок «Прикарпаття»

Напередодні матчу 4-го туру Першої ліги "Прикарпаття" дозаявило ще одного гравця - 23-річного Віталія Пархуця, з яким підписано однорічний контракт. Новачок Команди рідного краю, який грає на позиції центрального захисника, виступатиме під 44-им ігровим номером. Натомість івано-франківський клуб припинив співпрацю з 19-річним оборонцем Андрієм Василівим.

Віталій Пархуць (18.01.1997) - захисник, уродженець с.Лучинці Івано-Франківської області. Футболом почав займатись у ДЮСШ "Енергетик" (Бурштин), після завершення якої захищав кольори юнацьких складів ФК "Галич" та бурштинської "Енергії". Першим дорослим клубом в кар'єрі став франківський "Тепловик-ДЮСШ-3", який на той час виступав в чемпіонаті ААФУ. Разом з тим гравець долучався до новоствореного "Прикарпаття U-19", де за два сезони став одним з лідерів колективу. 

У 2017-му році Пархуць уклав свій перший професійний контракт, поповниши ряди рівненського "Вереса". Щоправда, через пошкодження оборонець виступав здебільшого у "дублі", однак це не завадило йому стати капітаном команди U-21, за яку він зіграв 11 матчів у молодіжній першості УПЛ. Згодом гравець перебрався до ФК "Львів", разом з яким дебютував у Другій лізі. Всього за "синьо-золотих" зіграв п'ять матчів. Влітку 2018-го повернувся до Івано-Франківська, де продовжив свої виступи у складі "Прикарпаття-Тепловика". За цей час зумів вибороти бронзові нагороди чемпіонату області.

Натомість фланговий захисник "Прикарпаття" Андрій Василів більше не є гравцем івано-франківського клубу. Цього тижня дію контракту було припинено за обопільною згодою сторін. Цього літа Василів-молодший 6 разів потрапляв до заявки Команди рідного краю на матчі Першої ліги і лише наприкінці виїзного поєдинку з "Гірником-Спорт" вийшов на заміну. 19-річний оборонець може продовжити свою ігрову кар'єру у чемпіонаті області серед аматорських команд. 

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.