«Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:2. Післямова

«Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:2. Післямова

Поєдинок 29-го туру Першої ліги у Києві завершився мінімальною перемогою господарів - 3:2. До Вашої уваги післяматчеві коментарі головних тренерів обох команд - Володимир Ковалюка ("Прикарпаття") та Сергія Ковальця ("Оболонь Бровар").

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Напевне, гра була цікава для вболівальника, оскільки таких завдань вже не було як в однієї, так і в іншої команди. «Оболонь» боролась за вихід в Прем'єр-лігу, ми боролись за місце у десятці. Багато голів, я думаю, що глядачам сподобалось. Адже вболівальник завжди приходить на футбол і хоче бачити багато голів.  

Щодо нашої команди, то перед грою мали кадрові проблеми, адже три футболісти були дискваліфіковані, а ще три травмовані, тож ми грали тими футболістами, які залишилися в обоймі. Напевне трохи повпливала і спека в Києві,  бо в нас в Івано-Франківську увесь час дощ, прохолодно, ми приїхали до столиці, як в іншу країну. Чесно кажучи, ми не заслужили поразки, і наприкіні мали шанс зрівняти рахунок. Закономірним підсумком була б нічия. Але виграє той, хто більше хоче і, мабуть, більше футбольного щастя сьогодні було в «Оболоні». 

Ми знали, що «Оболонь» - це молода швидка команда. Мені найбільш образливо не тільки за цю гру, але й за увесь сезон. Адже скільки я з футболістами не розмовляю, скільки ми разом не переглядаємо ті помилки, які ми допускаємо в іграх. Ми дуже багато голів ми пропустили зі стандартних положень. Сьогодні знову два стандарти - два голи. Футболісти виключаються, не сконцентровані і це є проблема. Я думаю,  що цей період часу, коли ми будемо готуватись до нового сезону, ми будемо велику увагу звертати на ці помилки. Яка б не була команда – сильна чи слабка, але коли є штрафний удар, незалежно біля воріт чи в центрі поля – це завжди шанс для суперника забити гол. Дуже багато таких моментів в нас було в цьому чемпіонаті. Я думаю, що ми це виправимо. 

- Що можете сказати про Кузьмина, який сьогодні відзначився дублем?
- Наш Роман Кузьмин відпрацьовує на тренуваннях. Хлопець дуже перспективний, молодий футболіст. Сьогодні дуже сподобався, напевне найкращий був в нашій команді – він старався, забив головою і зі штрафного. Майстерно виконав дуже гарний гол, мені сподобалось, заслужив оплески й подяки і від мене, і від вболівальників. 

- Чи велика різниця між Першою і Другою лігами?
- У нас є Ігор Худобяк, який два роки поспіль був кращим бомбардиром у Другій лізі, де він «топтав» своїх опонентів. Там захисники, я не хочу образити будь-яких футболістів,  які грають в Другій лізі, однак вони мають значно слабшу підготовку. І тут він жодного гола в Першій лізі не забив... Є проблема. У нас бомбардири – це лівий півзахисник і правий півзахисник. Богдан Оринчак забив 12 м'ячів, алек сьогодні пропускав, не вистачало нам його. І Ярослав Конкольняк забив 10 голів. Для Першої ліги, крайній півзахисник, якщо так багато забиває, це дорого коштує. 

Хотів би всіх привітати з завершенням сезону. Мені сподобалась Перша ліга, мені сподобались такі хороші цікаві ігри, непередбачувані результати. Шкода, що дві команди знялося, але я думаю, що наступного року буде вже більш укомплектований чемпіонат, який буде таким же цікавим.  

Сергій КОВАЛЕЦЬ, головний тренер "Оболоні Бровара":    
- Хороша гра з хорошою командою, хороший тренер Володимир Ковалюк! Сьогодні вболівальники отримали задоволення від гри. Футбольний клуб, гравці «Оболоні» намагаються грати для вболівальників кожен матч, це дуже важливо.  Сьогодні була хороша підтримка. Сподіваємось, що всі отримали задоволення від дійства, яке було сьогодні на футбольному полі стадіону «Оболонь-Арена». 

Це крайній матч нашої команди в цьому сезоні на «Оболонь-Арені». Хочу подякувати вболівальникам, які підтримували нас як в Києві, так і на кожному матчі будь-якого міста України. Дуже приємно! Звичайно, наш один із постулатів, що вболівальник вибачить все, крім байдужості. І ось хочу подякувати гравцям за те, що кожен матч – виграний, програний, чи зіграний внічию, вони були молодці, вони були такими розумними бійцями. Наш чекає хороший матч у Ковалівці. Дуже цікавий матч, тому що суперник бореться за вихід до Прем'єр-ліги. Так, що готуємось, відпочивати ще рано.