Говорять цифри: Wyscout про матчі 20-го туру Першої ліги

Говорять цифри: Wyscout про матчі 20-го туру Першої ліги

Прес-служба ПФЛ аналізує висновки знаменитої компанії Wyscout щодо 20-го туру Першої ліги. Найбільший відсоток володіння м’ячем у турі належить "Інгульцю" – 67,2%. Відповідно, найменший – "Руху", 32,8%. За кількістю точних передач немає рівних СК "Дніпро-1" – 632 пасів, відсоток успішності – аж 88%. Найменше передач виконав "Рух" (251), найменш точними були паси "Гірника-Спорт" (56%).

57,3 метра від своїх воріт – дуже високо й активно діяли футболісти СК "Дніпро-1". Найближче до своїх воріт розташовувалися ПФК "Суми" (44,5 м. при середньому показнику в турі 52,1). Аж 47 разів доводилося вводити м’яча в гру голкіперу ПФК "Суми", у той час, як його візаві з "Волині" не виконував цієї дії жодного разу (це свідчить про перевагу в кількості ударів по воротах та тиску на суперника). До речі, лучани створили в атакувальній фазі одразу 10 гольових моментів, завдали аж 23 удари, 9 з яких – у площину воріт (при семи голах). А от "Колос", який у минулому турі завдав найбільше ударів, цього разу пробив лише 4 рази – і це найменший показник туру.

35 обводок у футболістів "Інгульця", по 69 верхових єдиноборств – у "Прикарпаття" та "Миколаєва". 322 єдиноборства у "Балкан", 92 оборонних єдиноборства – у "Гірника-Спорт". Зорянська команда також лідирує в турі за підбираннями (аж 98). Вони ж подали найбільше кутових, відразу 7.

94,5% із 91-ї передачі харків’янина Жданова виявилися точними. Відразу три передачі врозріз видав Брікнер із "Руху". За кількістю довгих передач нема рівних Французу із "Прикарпаття" (17, 13 із них – точні). А от його одноклубник Конкольняк із шести гольових моментів реалізував лише один. Так само лише один кросс із 10 спроб Балана з "Інгульця" призвів до гольового моменту, але за кількістю виконаних йому не було рівних у турі.

Відразу п'ять ударів у площину воріт завдав Хагназарі з "Волині", 2 з цих ударів влучили у площину воріт – і обидва завершилися голами. Вражаюча точність від іранця! 46 разів вступав у єдиноборства Оринчак із "Прикарпаття" - біля 48% їх були успішними (він же найкращий за обведеннями).  Також він є найкращим в турі за єдиноборствами в атаці. А от у захисті найбільше оборонних єдиноборств здійснив миколаївець Цапій (20), правда, при лише 20% успішності. За верховими єдиноборствами в турі лідирує Одарюк із "Гірника-Спорт".

Ще кілька особистостей із найкращими показниками – 15 підбирань у Ковальова із "Інгульця", на половині поля суперника – 10 у Хагназарі із "Волині". Відразу 8 фолів у Борисевича із "Прикарпаття", а найбільше страждав від порушень суперника його одноклубник Оринчак (10). На ньому суперники отримали два попередження. Сім кутових подав Пархоменко із "Балкан", всього 3 – Кожанов із "Волині", але один із них завершився гольовим моментом, а ще один – голом.

Цифрові загальні підсумки 20 ігрового дня: 18 голів забито (2,6 в середньому за матч), 38 жовтих карток (5,4 пересічно за гру), найпоширеніша схема – 4-4-1-1.

Прес-служба ПФЛ