Футболісти «Прикарпаття» почнуть тренуватися з 12 травня

Футболісти «Прикарпаття» почнуть тренуватися з 12 травня

Після виходу з карантину, всіх футболістів МФК "Прикарпаття" перевірять на коронавірус. Далі - тренування в групах по кілька гравців та продовження участі в чемпіонаті. Вийти на стадіон бодай для тренування гравці команди "Прикарпаття" зможуть не раніше 12-го травня.

"Ще 11 ігор нам залишиться дограти до чемпіонату. Якщо починати у червні, числа шостого, то мали б закінчити шостого серпня. І потім знову починати новий чемпіонат. Це дуже накладно. Перша ліга – це велика географія і будь-який виїзд - це 1000 км", - головний тренер івано-франківської команди Володимир Ковалюк.

Також він повідомив, що 50% заробітної плати за квітень підуть на потреби медичних закладів. В такий спосіб команда допоможе місту у боротьбі з коронавірусом.

Футбольний експерт Олександр Дем’янчук тренує юнацьку команду ФК "Угорники". У МФК "Прикарпаття" працював у 2016-2018 роках. Каже, в історії світового футболу - це перша ситуація із довгою перервою у чемпіонатах, не враховуючи світові війни.

"Був лише випадок, коли близько десяти років тому, здається, сезон 2008-2009 також навесні. В Ісландії вулкан вибухнув, і в Європі авіасполучення було обмежено. Тоді багато матчів просто переносилися. А ось щоб через епідеміологічну ситуацію скасовували, наскільки мені відомо, в історії світового футболу не було", - розповідає Олександр Дем’янчук.

За словами головного тренера МФК "Прикарпаття" Володимира Ковалюка, першого травня футболістам надішлють програми з фізичної підготовки.

"Суспільне: новини"

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.