Чемпіонат Першої ліги можуть відновити 23 червня

Чемпіонат Першої ліги можуть відновити 23 червня

Є надія, що поточний сезон у Першій лізі таки буде дограний. 5 червня в Києві відбудеться чергова Рада ліг, яка і прийме рішення про подальшу долю змагань. Згідно з проектом календаря, чемпіонат відновиться 23 червня матчами 20-го туру, а заключний ігровий день призначений на 7 серпня.

ПФЛ повідомила, що 8 клубів в листі-опитувальнику оптимальним варіантом завершення чемпіонату вказали догравання Першої ліги за регламентом. Ці клуби: "Рух", "Минай", "Інгулець", "Агробізнес", "Оболонь-Бровар", "Металіст 1925", "Металург" і "Черкащина".

Сергій МАКАРОВ, президент ПФЛ:
- У Першій лізі ситуація трохи змінюється. Ми сподіваємося, що вдасться реанімувати чемпіонат. Ідеальним варіантом залишається догравання чемпіонату за регламентом. Будь-які інші укорочені варіанти - вони гірше в чомусь.

Ми бачимо позицію 8 клубів, що ідеальним варіантом була б догравання Першої ліги в повному обсязі. Оскільки до виконкому УАФ ще є час, ми повинні самі визначитися з цим рішенням, ми ще не вичерпали всі можливості. Тому через тиждень ще раз зберемося в форматі Ради ліг на живе засідання.

На ньому буде розглядатися тільки питання чемпіонату Першої ліги. Наша базова пропозиція - скасувати попереднє рішення Ради ліг і продовжувати грати чемпіонат першої ліги за регламентом. Єдині нюанси, зміни в регламенті будуть пов'язані з тим, що не проводитиметься етап плей-офф по обміну між Першою і Другою лігами, оскільки друга ліга не грає. Ми пропонуємо, більшість клубів згодні, що наприкінці сезону вилетять дві останні команди Першої ліги (15-16 місця), а зайдуть одразу 6 команд Другої ліги (по 3 з кожної групи)  без плей-офф. Перша ліга розшириться до 18 команд.

Другий момент. Є клуби Першої ліги, де реальна ситуація - епідеміологічна або економічна, яка не дозволить грати. За ними буде голосуватися окреме рішення, що такі клуби не знімаються за неявку. У таблицю їм будуть заноситися технічні поразки, але за дві неявки вони зніматися не будуть.

За інформацією Tribuna.com

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.