Богдан Оринчак – найкращий гравець листопада у Першій лізі

Богдан Оринчак – найкращий гравець листопада у Першій лізі

У листопаді відбулося лише три тури в Першій лізі, проте подивитися все одно було на що. Так, "Дніпро-1" продовжив громити своїх суперників, "Інгулець" трьома поспіль поразками перевів себе у аутсайдери в боротьбі за УПЛ, а "Металіст 1925" відіграв відставання від "Волині" та заскочив на друге місце таблиці. Але цього разу вибір найкращого виявився дещо несподіваним та з команди, яка завершила першу частину сезону на десятому місці.

Для початку потрібно сказати, що із листопада було вирішено змінити формат визначення найкращих. Відсьогодні помічником у визначенні переможця стала авторитетна платформа Wyscout. Отож, після детального дослідження усіх даних раді повідомити, що вперше номінацію вдалося виграти гравцеві "Прикарпаття".

Почасти навіть дивно: у трьох матчах листопада іванофранківці забили одразу сім м’ячів, однак змогли виграти лише одну гру. Головним ковалем такої результативності став Богдан Оринчак. На рахунку правого вінгера, який єдиний у складі своєї команди починав у старті усі 18 матчів поточного сезону, одразу чотири результативні удари.

Але не лише кількістю голів звертав на себе увагу Оринчак, а й їх красою та якістю: "Балканам" він забив, прокинувши собі на хід м’яч п’ятою, з "Інгульцем" гравець здорово двічі читав ситуацію та скористався нерозторопністю оборони, а гол "Авангарду" в дотик за комір воротареві взагалі став шедевром закінчення першої частини сезону.

Та Богдан запам’ятався не лише бомбардирськими здібностями. Він протягом усього півріччя був одним із натхненників прикарпатців у атаці, постійно йшов вперед та шукав шанси для загострення. Недивно, що правий фланг його команди виявився одним із найактивніших в усій Першій лізі. Оринчак ніколи не уникав боротьби і також був на висоті в єдиноборствах.

Володимиру Ковалюку вдалося зібрати непогану банду у "Прикарпатті" серед місцевих вихованців. Але процес по збору гравців з Івано-Франківщини з усіх куточків України колись може працювати у зворотному напрямку. Тому не буде дивно, якщо під час зимового міжсезоння до того ж Оринчака можуть почати придивлятися клуби із більш серйозними завданнями.

Прес-служба ПФЛ спільно з UA-Футбол