«Агробізнес» - «Прикарпаття». Анонс матчу 12-го туру

«Агробізнес» - «Прикарпаття». Анонс матчу 12-го туру

У суботу, 5 жовтня, івано-франківське "Прикарпаття" зіграє на Хмельниччині, де проведе виїзний матч 12-го туру чемпіонату проти "Агробізнесу" з Волочиська. Цей поєдинок відбудеться на місцевому стадіоні "Юність", початок о 15-00.

За останні роки протистояння цих команд стали принциповими. Навесні 2016 року суперники познайомилися один з одним у швидкоплинному чемпіонаті України серед аматорів. Тоді в Івано-Франківську перемогли гості 3:0, а гра у Волочиську переможця не виявила 2:2. Далі у сезоні 2016/17 "Тепловик" дебютував у Другій лізі (10-е місце), натомість "Агробізнес" став чемпіоном України серед аматорів та отримав право підвищитись у класі.

У наступному сезоні 2017/18 шляхи суперників знову перетнулися, і тричі сильнішими були "аграрії", які у підсумку стали абсолютними чемпіонами Другої ліги. Команда з Хмельниччини двічі тріумфувала на виїзді - 5:2 і 4:2 та одного разу вдома - 3:0. Натомість івано-франківці фінішували другими у групі А і достроково вибороли путівку до Першої ліги.

На новому рівні дебютанти першолігового чемпіонату помінялися ролями. "Прикарпаттю" вдалося переписати статистику взаємостосунків. У сезоні 2018/19 підопічні Володимира Ковалюка зуміли реваншуватися за попередні невдачі, двічі перемігши незручного суперника. На стадіоні "Рух", після того як Дитко не забив пенальті, долю зустрічі вирішив єдиний гол Василя Цюцюри на 86-й хвилині - 1:0.

У другому колі гра видалася більш результативною. До перерви на табло у Волочиську світилися цифри 0:2, після чого глядачі побачили ще три голи. Дублями відзначились Семенець у господарів та Оринчак у гостей, а ще один забитий м'яч на рахунку Барчука. У підсумку 3:2 - непроста перемога "Прикарпаття", яке виконало завдання на сезон і фінішувало на 10-му місці. А от "Агробізнесу" (13-е місце) вдалося зберегти прописку у Першій лізі завдяки загальному успіху у перехідних матчах з "Металургом" (4:0 та 0:1).

Поточний сезон для обох команд складається діаметрально протилежно, причому і "Прикарпаття", і "Агробізнес" навіть очолювали турнірну таблицю чемпіонату. Після доволі вдалого старту далі івано-франківці зуміли набрати лише 4 очки і наразі посідають 13-е місце. А от волочисьці, навпаки, після 3-го туру видали шестиматчеву переможну серію, хоча у другій частині вересня дещо пригальмували, програвши у гостях "Минаю" і "Волині" з рахунком 1:2. Зараз команда Остапа Маркевича йде четвертою.

У господарів через перебір карток у суботу не зіграє Руслан Черненко. Натомість у Команди рідного краю нарешті немає нікого з дискваліфікованих, тож у Володимира Ковалюка буде - з кого обирати. Івано-франківці сповнені бажання перервати свою невдалу серію у цьому принциповому матчі. Запрошуємо івано-франківських вболівальників подивитися трансляцію на великому екрані і підтримати "Прикарпаття"! Традиційна фан-зона вже звично діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Чемпіонат України. Перша ліга. 12 тур
«Агробізнес» (Волочиськ) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
5 жовтня 2019 року. Волочиськ, стадіон "Юність" - 15:00

Арбітр: В.Дорош (Київ). Асистенти арбітра: Ю.Суряк, Р.Якимик (обидва - Львів).
4-ий арбітр: І.Садковський (Тернопільська обл.). Спостерігач арбітражу: Р.Гамаль (Чернівці).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.