14 гравців і тренери «Прикарпаття» вступили до лав ЗСУ

14 гравців і тренери «Прикарпаття» вступили до лав ЗСУ

Основна команда МФК "Прикарпаття" майже у повному складі стала до лав Збройних сил України. 14 футболістів і тренери  івано-франківського клубу склали присягу на вірність українському народові. Це абсолютно безпрецедентний випадок від початку війни, коли футбольна команда Першої ліги одностайно приймає рішення про мобілізацію.

- Був страх не те що служити, був страх не заважати, бо тут професіонали своєї справи. Вони добре знають, чим займатися. Це як взяти в професійну команду футболіста з району, він лише заважатиме. Це так само як і взяти футболіста в армію, який нічого не вміє. Саме це трохи стримувало – не бути тягарем.

Але коли нам військовий комісар пояснив, що нас будуть поступово готувати, дадуть ази та покажуть, як тримати зброю, воювати та захищати Україну, то ми прийняли рішення і вступили в ЗСУ. Нас вже познайомили з автоматом: навчили розбирати, чистити та стріляти. Все поступово. Заходимо в караул, несемо службу, – розповів капітан «Прикарпаття» Василь Цюцюра.

– Я дуже вдячний команді, її гравцям та тренерам, які склали присягу. Це важливий момент в історії українського футболу та приклад всьому світу. Українська футбольна спільнота разом з нашою армією. Важливо, щоб це об’єднання країни привело до впевненої перемоги над рашизмом, - зазначив президент УАФ Андрій Павелко.

– Якщо колись виникне ідея створення військової збірної України, то кістяк вже є.
– Так. Це може бути команда ЗСУ, яка складалася б з усіх хлопців, які боронять зараз нашу країну. Мабуть, така команда була б найбільш популярною серед наших вболівальників.

Футбол-NEWS


Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.